Filiala din Romania a Euronet Worldwide (Nasdaq: EEFT), Euronet Services SRL, a lansat ieri serviciile de administrare a cardurilor de credit pentru Piraeus Bank Romania. Astfel se marcheaza primul client efectiv al externalizarii serviciilor de carduri din Romania, completand totodata ofertele de externalizare pentru ATM-uri si POS-uri existente pe aceasta piata.

Prin filiala sa din Grecia, Euronet Card Services Group (ECSG), Euronet desfasoara un parteneriat de lunga durata cu Piraeus Bank, cea de-a treia banca din Grecia ca marime. In octombrie 2005, ECSG (fosta Instreamline S.A.) a semnat un contract de exclusivitate pentru opt ani cu Grupul Piraeus Bank pentru a oferi servicii de carduri de credit si de externalizare pentru POS-uri, precum si alte servicii referitoare la TVA pentru Banca din Grecia si filialele acesteia din Albania, Bulgaria, Romania si Serbia.

Avand in vedere conditiile contractuale, ECSG a intrat in urmatoarea faza de implementare a serviciilor pentru filialele acestei Banci, incepand cu Romania. Compania a infiintat servicii de administrare a cardurilor de credit pentru Piraeus Bank Romania, un proiect care a inceput sa functioneze deja. ECSG se va ocupa atat de administrarea terminalelor la client, cat si din spatele tejghelei a cardurilor pentru Banca, de la centrul de procesare din Atena, iar conducerea zilnica a activitatilor legate de administrarea cardurilor va fi derulata de catre personalul Piraeus Bank Romania.

Lansarea serviciilor noastre de administrare a cardurilor de credit pentru Piraeus Bank Romania constituie o faza incitanta a strategiei noastre de a deveni furnizorul de prima marime de servicii externalizate pentru carduri de pe piata romaneasca, a spus Jacob Claflin, Director General al Euronet Services SRL.

In calitate de furnizor de prima marime de servicii externalizate de administrare de ATM si POS in Romania, ne straduim sa oferim servicii mai valoroase clientilor nostri din domeniul bancar. Adaugarea serviciilor de externalizare in domeniul cardurilor nu constituie doar o expresie a strategiei noastre, dar si o extindere fireasca a principalei noastre activitati.

Dezvoltarea portofoliului nostru in domeniul cardurilor de credit se inscrie in strategia generala de retail. Acest proiect este un jalon pentru Piraeus Bank Romania si suntem foarte incantati de parteneriatul cu Euronet pentru a oferi clientilor nostri in scurt timp servicii la nivel mondial in domeniul cardurilor de credit, a adaugat George Alberts, CEO Adjunct al Piraeus Bank Romania.

in plus fata de externalizarea serviciilor de administrare a cardurilor de credit catre Euronet, Piraeus Bank Romania va externaliza in curand serviciile de administrare a retelei de ATM-uri si POS-uri catre aceasta companie. Prima faza din proiectul contractat implica lansarea serviciilor de administrare a cardurilor de credit pentru Piraeus Bank Romania. Euronet prevede implementarea serviciilor de administrare
a ATM-urilor si POS-urilor pentru Banca in cea de-a doua faza a proiectului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Raiffeisen Bank, profit net de 881 de milioane de lei in 2018