Omniasig Vienna Insurance Group a trecut pe castig in primul trimestru, cu un profit net de 3,98 milioane lei, iar primele brute subscrise au scazut cu 13,8%, la 192 milioane lei, pe fondul reconfigurarii portofoliului de asigurari auto.

"Reconfigurarea portofoliului de asigurari auto al companiei a condus la o scadere de 13,87% a primelor brute subscrise in primul trimestru al anului 2014, acestea ajungand la valoarea de 192,07 milioane lei. Despagubirile totale platite in aceasta perioada au fost in valoare de 252,96 milioane lei, cu 10,10% mai mult decat in primul trimestru din 2013", se arata intr-un comunicat transmis de companie, informeaza Mediafax.

Asigurarile auto (CASCO si RCA cumulate), cu o pondere de 64% in total portofoliu de asigurari al Omniasig, au inregistrat in primele trei luni venituri de 123 milioane lei, in scadere cu 8,40% fata de aceeasi perioada din 2013. Despagubirile platite pe aceste linii au totalizat136,73 milioane lei.

Pe politele RCA, compania a realizat prime brute subscrise in valoare de 63,98 milioane lei, cu 31,20% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior, in timp ce pe CASCO primele brute subscrise s-au plasat la 59,01 milioane lei, cu 30,98% mai putin decat in perioada similara a anului anterior. Linia asigurarilor de tip property (asigurarile de incendiu si calamitati naturale) a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 46,81 milioane lei, cu 19,39% mai putin fata de aceeasi perioada a anului 2013.

"Omniasig a avut un start bun in 2014 si suntem optimisti ca in acest an compania va beneficia de pe urma masurilor extinse ce au fost luate pentru cresterea profitabilitatii. Ne vom mentine strategia unei politici prudente de subscriere a riscului, concomitent cu imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor nostri", a declarat Mihai Tecau, presedinte Directoratului Omniasig.

Politele RCA si CASCO, mai putin profitabile

Omniasig Vienna Insurance Group a incheiat anul trecut cu pierderi de 217,04 milioane de lei, in scadere cu 4,9% fata de 2012, iar afacerile au coborat cu 14,2%, la 881,1 milioane de lei, potrivit datelor asiguratorului. In intervalul 2011-2013, pierderile asiguratorului au insumat 626,5 milioane de lei.

Scaderea subscrierilor Omniasig VIG in 2013 a fost efectul reducerii veniturilor din polite RCA si CASCO cu 11,5%, respectiv 33,1%. Compania a anuntat ca in 2014 va intra pe profit. Societatea este al doilea jucator pe piata locala a asigurarilor.

VIG mai detine pe piata romaneasca BCR Asigurari de Viata si Asirom, societati care au raportat pierderi de 15,4 milioane de lei, respectiv 235,5 milioane de lei. In total, companiile VIG din Romania au adus anul trecut grupului austriac pierderi de 467,9 milioane de lei. Grupul VIG, prin companiile membre, detine primul loc pe piata asigurarilor din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri