Ministrul Economiei Constantin Nita s-a intalnit miercuri in China cu vicepresedintele Industrial and Commercial Bank of China, cea mai mare banca din lume dupa capitalizarea bursiera, si cu presedintele China Eximbank, pentru a discuta posibilitatile de a obtine finantare pentru mai multe proiecte de infrastructura.

"In discutiile cu reprezentantii ICBC si China Eximbank am reiterat angajamentul Guvernului Romaniei fata de proiectele din domeniile stabilite anul trecut ca fiind prioritare de catre cei doi premieri, Victor Ponta si Li Keqiang. Energia, agricultura, infrastructura rutiera si cea feroviara sunt domeniile in care vom dezvolta proiecte majore, impreuna cu partenerii chinezi. Asigurarea resurselor financiare necesare dezvoltarii acestor proiecte este o conditie esentiala pentru demararea lucrarilor", a declarat Nita, citat intr-un comunicat al Ministerului Economiei, potrivit Mediafax.

Comunicatul precizeaza ca ministrul Economiei a primit "semnale pozitive" din partea celor doua institutii financiar-bancare din China. Proiectele pentru care Nita cauta finantare sunt reactoarele nucleare 3 si 4 de la Cernavoda, hidrocentrala Tarnita-Lapustesti, termocentrala de Rovinari, autostrada Pitesti-Craiova, linia feroviara de mare viteza Bucuresti-Constanta, precum si unele parcuri tehnologice.

Deocamdata, Guvernul nu are semnat niciun angajament ferm cu vreun finantator pentru aceste proiecte.

Citeste si:
Chinezii investesc la Rovinari: acord CE Oltenia-China Huadian
CE Oltenia si China Huadian,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Radiografia sectorului energetic in 2014: principalele evenimente