Theodor Alexandrescu (44 ani), managerul care a condus operatiunile din Romania ale Metropolitan Life (anterior Alico Asigurari) din anul 2005, a fost numit CEO al MetLife Golf, cu sediul in Dubai, reprezentand cinci tari: Kuwait, Quatar, Bahrain, Oman si Emiratele Arabe Unite.

Compania americana MetLife o numeste, de asemenea, pe Emilia Bunea, in calitate de CEO al Metropolitan Life Romania, incepand cu 1 iulie 2014. Numirea Emiliei Bunea este in curs de aprobare din partea autoritatilor locale.

Theodor Alexandrescu a condus operatiunile MetLife in Romania timp de noua ani. Cariera sa la Metropolitan Life a inceput in anul 1999, cand s-a alaturat echipei in functia de sales manager, continuand cu pozitii in diferite arii, ca CMO - chief marketing officer si deputy CEO - chief executive officer. In timpul carierei sale la Metropolitan Life, Theodor Alexandrescu a pus bazele companiei de pensii private in 2007, a dezvoltat si a condus Metropolitan Life in pozitii de top in piata din Romania. Una dintre realizarile majore recente din timpul mandatului sau a fost integrarea fostei companii Aviva, achizitionata in 2012.

Anterior acestei numiri, Emilia Bunea (44 ani) a detinut functia de CFO la ING Group, segmentul ING Asigurari Europa, in sediul central din Amsterdam. Cariera sa cu ING a inceput in anul 2007, cand s-a alaturat ING in pozitia de CFO pentru operatiunile de asigurari de viata si pensii private, ulterior fiind desemnata CEO al ING Pensii. Anterior experientei in cadrul ING, Emilia a ocupat pozitii ca director general adjunct si CFO la Interamerican Group (in prezent Eureko Romania) in perioada 2000 - 2007 si roluri executive in cadrul companiilor Capital Securities si Comtel Rom.

Emilia detine o certificare CFA (Chartered Financial Analyst) din partea CFA Institute U.S., un Executive MBA la Universitatea Washington, Seattle, si un BA in Inginerie Software la Facultatea de Automatica Bucuresti.

Citeste si:
Martin Schulz va prelua functia de CEO al Mercedes-Benz Romania
Martin Schulz, numit CEO al...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Tiriac Auto are un nou CEO