Certinvest va investi 2,5 mil. euro pe piata pensiilor private

Societatea de administrare a investitiilor Certinvest intentioneaza sa intre pe piata pensiilor private din Romania imediat dupa lansarea acesteia, printr-o investitie de 2 - 2,5 milioane euro, a declarat directorul general al Certinvest, Eugen Voicu.

"Suntem hotarati sa activam pe aceasta piata inca de la lansare, iar investitia necesara pentru pilonul trei de pensii (pensii private facultative - n.r.) este estimata la 2 - 2,5 mil euro", a declarat Eugen Voicu, citat de NewsIn.

"Din motive diverse, pentru moment, nu va pot spune mai multe despre intentiile noastre in aceasta privinta", a mai spus Eugen Voicu. Certinvest face parte din grupul Fondul American de Investitii (RAEF), alaturi de mai multe companii romanesti, printre care: Motoractive (leasing), Estima Finance - Ralfi (credite de consum), Domenia Credit (credite ipotecare), Domo (retea de electronice si electrocasnice), Policolor (vopseluri), Rolast (producator de cauciuc), Comtel (retea hoteliera) si Titan Mar (prelucrarea marmurei).

RAEF este actionar majoritar la Certinvest din anul 2004 si a fost infiintat in 1995, de Congresul SUA. Potrivit unei estimari facute de Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, fondurile care vor fi gestionate din contributii pentru pensiile administrate privat, precum si ca rezultat al capitalizarii acestora prin investitii, ar putea ajunge, in anul 2020, la un nivel de 20 de miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri