Societatea specializata Stratos Leasing a achizitionat contractele in derulare ale MTS Leasing, companie aflata in lichidare, contra sumei de 1,1 milioane euro, a declarat Johan Bies, director general al Stratos Leasing.
Suma a fost platita si depusa intr-un cont special destinat reglementarii insolvabilitatii. Compania Stratos Leasing intentioneaza sa ia legatura cu detinatorii de contracte de leasing la MTS Leasing, se mai spune in comunicatul emis de compania Stratos.

Tratativele privind rezilierea contractelor de leasing ale MTS Leasing au incetat, iar toate litigiile in justitie inceteaza imediat, se mai anunta in comunicat.

Examinarea celor aproximativ 600 de cereri de includere pe tabelul de despagubiri s-a incheiat la sfarsitul lunii mai 2006, iar creditorii a caror cerere a fost respinsa partial sau total vor primi de la Administratia Financiara Konigstein o comunicare oficiala in acest sens.

"Plata cotelor pentru satisfacerea cererilor de despagubire va avea loc dupa incheierea tuturor formalitatilor juridice, respectiv comerciale. Acest termen nu poate fi precizat in prezent", se mai spune in comunicat.

MTS Leasing s-a remarcat pe piata leasingului imobiliar romanesc oferind credite foarte atractive pentru finantare si incheind contracte cu peste 700 de clienti si mai mai multe firme de constructii. De fapt, firma isi frauda clientii, intrucat asigurarea locuintelor ridicate prin finantarea MTS Leasing nu era valabila decat dupa finalizarea constructiei, iar in cazul falimentului, firma isi rezerva dreptul asupra constructiei nefinalizate, asupra ratelor achitate pana in momentul respectiv si asupra avansului, care se ridica pana la 30% din valoarea proiectului imobiliar.

MTS a intrat in blocaj financiar, iar cei doi fondatori ai societatii, Theo si Matthias Metzen (tata si fiu), au fugit in Germania. In iulie 2005, societatea de recuperare de restante si management de risc Coface Intercredit a efectuat un raport de credit in privinta MTS Leasing, din care reiesea ca MTS Leasing era o firma infiintata in Germania, la data de 13 ianuarie 2004, cu un capital social initial de 25.000 euro.

Compania nu prezenta, la data ultimului Raport de Credit, nici o informatie financiara oficiala publicata, bilant sau alte date financiare. Coface Intercredit a recomandat clientilor sai o limita superioara de credit de 2.500 de euro, ceea ce inseamna ca MTS Leasing putea plati in termen de 60 de zile, in conditii de maxima siguranta pentru creditori, suma de 2.500 euro per furnizor.

"Companiile care au tinut cont de scoring-ul acordat acestei societati au evitat pagube financiare semnificative legate de relatiile parteneriale cu MTS Leasing", se afirma in comunicatul Coface.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri