KPMG Advisory, administratorul special al Astra (ATRA), companie detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, a aprobat majorarea capitalului social al asiguratorului cu 70 milioane lei, de la 192,7 milioane lei la 262,7 milioane lei, prin aportul actionarilor societatii.

Majorarea de capital va fi efectuata prin emisiunea a 26,3 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 2,66 lei/actiune, se arata intr-un anunt publicat vineri pe Bursa. Oferta poate fi subscrisa doar de actionarii companiei, proportional, iar actiunile ramase nesubscrise vor fi anulate, potrivit Mediafax.

Data de inregistrare a actionarilor care pot subscrie in cadrul ofertei este 14 iulie 2014, se mai arata in anunt. Perioada in care va fi derulata operatiunea va fi stabilita dupa selectarea unui intermediar si dupa ce acesta va intocmi anuntul de oferta si prospectul.

Actionarii Astra Asigurari au avizat in luna mai majorarea capitalului social cu 490 de milioane de lei in mai multe etape, prima transa fiind de 70 milioane de lei, pentru imbunatatirea indicatorilor prudentiali ai companiei, a anuntat atunci KPMG.

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, a declarat recent ca singura solutie pentru ca Astra sa revina la conditii normale de functionare este recapitalizarea asiguratorului prin intermediul unui investitor strategic, cu reputatie solida, solutia fiind agreata cu actionarul majoritar al societatii.

Citeste si:
Tribunalul Bucuresti a confirmat intrarea Astra in faliment
Tribunalul Bucuresti a...

Surse din piata asigurarilor au declarat agentiei Mediafax ca un posibil investitor strategic pentru Astra ar putea fi PZU, cel mai mare asigurator din Polonia. In a doua parte a lunii februarie, ASF a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special.

Astra Asigurari este controlata de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. Compania este liderul pietei de asigurari din Romania, cu subscrieri de peste 1 miliard de lei in 2012 si mai mult de patru milioane de clienti. Prin instituirea procedurii de redresare financiara, ASF a solicitat asiguratorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei in urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza.

Cresterea capitalului social figureaza in planul de redresare a Astra, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara la 7 aprilie. Astra este listata pe Bursa de Valori Bucuresti, dar actiunile companiei sunt suspendate de la tranzactionare de ASF incepand din luna februarie.

Citeste si:
Actionarii Astra vor sa aduca 425 mil. lei la capital, in doua etape
Actionarii majoritari ai...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Pana cand se pot inscrie creditorii Astra Asigurari la masa credala