Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) devine primul grup bancar global care lanseaza o solutie comerciala de plati mobile NFC cu ajutorul noilor tehnologii bazate pe cloud de la Visa. Astfel, clientii BBVA care detin dispozitive mobile pe Android cu capabilitati NFC vor putea sa faca plati contactless prin descarcarea aplicatiei de portofel electronic BBVA Wallet.

Modelul de plati bazate pe cloud de la Visa va permite extinderea internationala a serviciului BBVA Wallet din Spania in Mexic, Chile si SUA anul acesta. In Spania, serviciul BBVA Wallet este folosit de peste 200.000 de utilizatori. Extinderea internationala a BBVA Wallet se bazeaza pe modelul de plati cloud de la Visa, care presupune partial si folosirea tehnologiei HCE (Host Card Emulation).

"Industria bancara este constienta de cererea pentru plati mobile a clientilor din Europa. Solutiile de plati mobile ofera o modalitate mai rapida si sigura de a face plati si posibilitatea de integrare cu alte tipuri de servicii de mobile banking, contribuind astfel la gestionarea mai buna a finantelor proprii. Platile bazate pe cloud si tehnologia HCE ajuta la introducerea mai rapida pe piata a solutiilor de plati mobile contactless de catre banci si faciliteaza totodata accesul consumatorilor. Suntem incântati ca BBVA, o importanta institutie financiara globala, a ales sa faca acest pas alaturi de Visa, in calitate de partener exclusiv", a declarat Jeremy Nicholds, Director Executiv Plati Mobile al Visa Europe.

Aplicatia BBVA Wallet este integrata si functioneaza de pe orice telefon Android de ultima generatie prevazut cu tehnologie NFC. Noua solutie va fi disponibila tuturor clientilor anul acesta.

Vrei sa afli mai multe despre cele mai noi tehnologii din piata bancara? Citeste sectiunea wall-street.ro dedicata inovatiei in banking.

Sursa foto: Banca BBVA, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri