Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va aplica incepand de marti, 1 iulie, o noua politica de recrutare a angajatilor. Astfel, selectia se va face prin concurs, simultan extern si intern, bazata "exclusiv pe meirt" si va viza evitarea conflictului de interese, prin respectarea normelor de etica.

"ASF isi propune sa aplice procese de recrutare si selectie bazate exclusiv pe merit pentru a ocupa posturile din cadrul autoritatii cu persoanele cele mai calificate pentru pozitia respectiva. Pentru atingerea tintelor de performanta stabilite in strategia de dezvoltare a ASF se impune un proces de recrutare deschis catre piata fortei de munca, dar si menit sa incurajeze dezvoltarea in cariera profesionala a propriilor angajati", se arata documentul privind noua politica de recrutare, aprobata de Consiliul institutiei la finele saptamanii trecute, potrivit Mediafax.

Actul reglementeaza metodele de recrutare si selectie pentru ocuparea posturilor vacante, principiile pe care se bazeaza recrutarea si selectia viitorilor angajati, criteriile generale de eligibilitate, precum si conditiile pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca pentru ocuparea unor functii de conducere in cadrul ASF.

"Noua procedura de recrutare si selectie stabileste criterii si metodologii care ne vor ajuta sa avem in cadrul organizatiei, in proportie majoritara, profesionisti desavarsiti", a declarat intr-un comunicat presedintele ASF, Misu Negritoiu.

Test profesional si evaluarea compatibilitatii cu postul vizat

Recrutarea se va face prin concurs, care va cuprinde test profesional, evaluarea compatibilitatii cu postul prin testare psihometrica si interviu, precum si interviu socio-profesional, la care participa cel putin trei candidati interni si externi pentru fiecare post disponibil.

Pentru posturile de consilieri ai membrilor Consiliului ASF, selectia se va efectua direct, prin identificarea unor specialisti cu performante profesionale deosebite sau prin mobilitate interna, prin transferul salariatului pe un post vacant similar in cadrul aceleiasi structuri organizatorice sau al alteia.

Prin noua politica se doreste evitarea conflictului de interese, respectiv participarea la concurs pentru ocuparea posturilor vacante sau de promovare trebuie sa se faca cu respectarea prevederilor normelor ASF de etica si integritate.

Pentru posturile de conducere, candidatii trebuie sa aiba studii de master/doctorat/postuniversitare in domeniul de specialitate sau experienta manageriala pe posturi cu studii superioare de minimum 3 ani pentru ocuparea postului de sef serviciu/functii asimilate si de minim 5 ani pentru functii de director/ functii asimilate.

Totodata, acesta necesita experienta si competente in domeniul de activitate aferent postului pentru care concureaza, absolvirea unor cursuri de management si/sau leadership, cunoasterea limbii engleze si a domeniului IT la un nivel necesar pentru a-si indeplini atributiile, dar si o buna reputatie profesionala.

"In cazul in care exista un post de executie sau un post de conducere vacant, Directia Resurse Umane, daca nu primeste nicio propunere nominala pentru promovarea unui salariat din cadrul structurii organizatorice unde se regaseste postul respectiv, poate demara recrutarea in vederea ocuparii postului respectiv. In cazul in care exista o propunere nominala pentru promovarea unui salariat pe acest post, Directia Resurse Umane demareaza procedura promovarii pe post la nivelul ASF", se mentioneaza in document.

Sanse pentru absolventi: programul "Tinere Talente"

Totodata, autoritatea a lansat programul "Tinere Talente", prin care vrea sa atraga absolventi ai facultatilor sau programelor de masterat, doctorat de profil.

Astfel, 20 de absolventi ai Academiei de Studii Economice vor fi selectati de ASF pentru a efectua, timp de 12 luni, un stagiu de pregatire in cadrul institutiei, urmand ca jumatate dintre ei sa fie selectati pentru angajare in directiile de specialitate.

ASF si ASE au semnat la jumatatea lunii un protocol pentru identificarea si selectarea studentilor, masteranzilor si doctoranzilor cu rezultate deosebite, in vederea recrutarii in cadrul autoritatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri