Garanti intentioneaza astfel sa faciliteze companiilor achizitia de echipament de productie, utilaje agricole si vehicule comerciale. In prezent, clientii Garanti Leasing sunt companii din varii segmente de piata, precum transporturi, logistica, medical, agricultura, constructii, industria grea etc.

"Intreprinderile micro si mici reprezinta un segment de interes pentru economia romaneasca. Cu toate acestea, ele inca se confrunta cu acces limitat la finantarea necesara pentru a creste si pentru a obtine succesul dorit. Prin intermediul parteneriatului cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) putem sprijini aceste companii, oferindu-le mai multe optiuni si surse de finantare pentru afacerile lor", a declarat Okan Yurtsever (foto), director general, Garanti Leasing.

Garanti Leasing (brandul sub care functioneaza compania Motoractive IFN) si-a inceput activitatea in urma cu 15 ani si este parte a grupului financiar-bancar Garanti Romania. De la inaugurare, compania a acordat peste 650 de milioane de euro pentru activele in leasing financiar si a semnat peste 40.000 de contracte de leasing.

In prezent, opereaza prin 7 birouri locale si alte 78 de agentii Garanti Bank din tara. Grupul Garanti mai include Garanti Bank si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA). Acesta este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare banca privata din Turcia dupa active.