Ce este garantia JEREMIE ?

Initiativa JEREMIE ofera statelor membre ale UE, prin autoritatile de management nationale sau regionale, posibilitatea de a utiliza o parte din fondurile structurale europene ale acestora pentru finantarea IMM-urilor prin participare la capital, imprumuturi sau garantii. Proiectul JEREMIE este administrat prin intermediul Fondului European de Investitii (FEI)

Aceasta initiativa este finantata in Romania printr-o contributie a POS CCE, Axa Prioritara 1, Domeniul Major de Interventie 1.2 “Accesul IMM la finantare”, din resurse financiare provenind de la Fondul European de Dezvoltare Regionala.

UniCredit Tiriac Bank este partener al FEI pentru aceasta initiativa, prin care obtineti urmatoarele avantaje:

  • Costul garantiei JEREMIE este zero
  • Garantiile care vi se solicita sunt mai reduse decat cele pentru o facilitate standard
  • Dobanda pe care o platiti pentru o facilitate JEREMIE este mai mica decat in cazul unui credit clasic

Cati bani poate obtine un IMM prin initiativa JEREMIE?

  • Garantia JEREMIE poate fi de maximum 1,5 milioane euro sau echivalent in lei (750.000 euro pentru sectorul transporturi rutiere)*
  • Suma maxima* care poate fi obtinuta ca finantare in cadrul facilitatii este de 1,875 milioane euro sau echivalent in lei (937.500 Euro pentru sectorul transporturi rutiere)
    * In cazul unui credit de investitii cu maturitate de 5 ani.

Facilitatile cu garantie JEREMIE se acorda pentru o perioada cuprinsa intre 12 si 72 de luni. In anumite cazuri, maturitatea creditului de investitii poate fi de maximum 120 de luni.

Documente necesare

  • Cererea de finantare facilitati bancare cu garantie JEREMIE
  • Declaratia privind incadrarea in categoria IMM
  • Declaratia privind neincadrarea in categoria “firme in dificultate”
  • Declaratia privind ajutorul “de minimis” aferent ultimilor 3 ani fiscali
  • Plan de afaceri, in cazul proiectelor de investitii
  • Bilant anual, cont de profit si pierderi pentru ultimii 3 ani
  • Certificat constatator (forma lunga, detaliata) si certificat de atestare fiscala (dupa aprobarea facilitatii de catre banca)

Primim in continuare cereri de finantare prin initiativa JEREMIE pana la 31 decembrie 2014! Va invitam sa ne contactati cu incredere pentru detalii: fondurieuropene@unicredit.ro, 021 200 20 20

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri