7 Iulie 2014

Pintilie: Politele emise sunt valabile. Controlul a vizat verificarea licentelor software



Societatea Pintilie Broker de Asigurare spune ca verificarile facute joi de anchetatori au vizat licentele software folosite de calculatoarele firmei, precizand ca politele emise si tranzactionate prin intermediul firmei sunt valabile si nu au reprezentat obiectul controlului.

"Noi, Pintilie Broker de Asigurare, suntem extrem de transparenti, fata de clienti, fata de echipa si fata de orice organ abilitat al Statului. Am primit astazi (n.r. - 3 iulie) un control pentru verificarea licentelor software folosite de calculatoarele noastre. Avem totul in regula si vom oferi tot sprijinul nostru organelor de control. Politele emise si tranzactionate prin intermediul nostru sunt valabile si nu au reprezentat obiectul controlului. Clientii pot sta linistiti, misiunea noastra ramane aceeasi, de a oferi servicii grozave, asa cum noua ne-am placea sa primim.

Ne cerem scuze clientilor din agentiile noastre care nu au putut fi serviti ca urmare a controlului. In mediul online, operatiunile s-au desfasurat in conditii optime. In prezent, activitatea se desfasoara in conditii normale, asa cum se va intampla multi ani de acum inainte.", se arata intr-o comunicare a Pintilie Broker de Asigurare.

Politistii bucuresteni au facut joi perchezitii la 19 sedii ale unei firme de brokeraj care ar fi folosit pentru eliberarea politelor de asigurare programe de calculator piratate, prejudiciul fiind estimat la 800.000 de euro, au declarat oficiali din Politia Capitalei. Potrivit surselor citate, 16 dintre perchezitii au avut loc in Bucuresti si cate una in Constanta, Ploiesti si Fagaras, noteaza Mediafax.

Surse apropiate anchetei au precizat ca perchezitiile au vizat sediile firmei Pintilie Broker de Asigurare. Societatea este suspectata ca ar fi eliberat, in cele 19 puncte de lucru, polite de asigurare, in conditiile in care nu avea licenta pentru softurile de eliberare a acestora. Anchetatorii sustin ca firma de brokeraj ar fi folosit programele piratate inca din 2010, un astfel de program ridicandu-se la pretul de 2.000 de euro. In acest mod, spun anchetatorii, a fost calculat si prejudiciul, care se ridica la aproximativ 800.000 de euro, societatile prejudiciate fiind Microsoft si Autodesk Inc.

In urma perchezitiilor a fost pus in aplicare un singur mandat de aducere, emis pe numele patronului firmei, Alexandru Pintilie. Acesta a fost dus pentru audieri la sediul Politiei Sectorului 3 si este suspectat de reproducere neautorizata de sisteme de calcul a programelor de calculator prin incalcarea, rularea si folosirea de programe ale caror drepturi de autor apartin companiei producatoare, au precizat sursele citate.

Politistii Capitalei au verificat punctele de lucru ale societatii, unde se desfasurau activitati de brokeraj, in fiecare agentie fiind folosite, la incheierea de asigurari online, laptopuri si unitati centrale de calculator. Anchetatorii au ridicat, de la punctele de lucru controlate, 26 de unitati de calculator, sapte laptopuri si patru hard-disk-uri externe, urmand sa fie facute perchezitii informatice asupra acestora.

"Actiunea politistilor Capitalei survine sesizarii a doua companii cu sediul inregistrat in Statele Unite ale Americii si sediul ales in Romania, cu privire la savarsirea de catre reprezentantii unei societati comerciale, a infractiunii de instalare si utilizare de programe de calculator fara licenta", a precizat Politia Capitalei.



Citeste si