Fondul Proprietatea a devenit actionar la societatea World Trade Center Bucuresti, prin preluarea unui pachet de 19,9% din actiuni de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
Hotararea de inlocuire AVAS cu Fondul Proprietatea a fost aprobata de actionarii WTC, avand in vedere transferul de actiuni intervenit intre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Fondul Proprietatea in baza Legii 247/2005 si a hotararii de Guvern privind infiintarea fondului, transmite Mediafax.

Dintre actionarii societatii WTC fac parte Fondul Proprietatea cu 19,9% din titluri, Bouygues Batiment International cu 21,5%, Debarth - 20,2%, Financiara SA cu 7,9%, Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti detine 6,2%, Astra - 5,7%, Municipiul Bucuresti cu 5,1% din capital, TC Carpati cu 3,4%, Tarom 2,6%, SIF Muntenia 2,6%, Pullman International Hotels 2,5%, Uniunea Nationala a Cooperativelor de Consum si Credit Centrocoop 1,7%, Uniunea Cooperativelor de Consum si Credit Federalcoop cu 0,05% si Exfor SA care detine 0,2% din capitalul societatii.

WTC Bucuresti are un capital in valoare de 78,7 milioane lei, si o cifra de afaceri raportata anul trecut de 54,3 milioane lei in scadere cu circa 15% comparativ cu 2004. Pierderile raportate de societate au ajuns la aproximativ opt milioane de lei. In plus, societatea avea la sfarsitul anului 2005 o datorie de peste 60 milioane euro catre AVAS.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri