Rovana Plumb, ministrul Muncii, a declarat ca reducerea cu 5% a CAS la angajator este posibila si va intra in vigoare la 1 octombrie. Ea sustine ca aceasta masura nu va afecta fondul de salarii si fondul de pensii.

Intrebata cum comenteaza declaratiile lui Traian Basescu cu privire la reducerea CAS cu 5%, Rovana Plumb a spus ca vrea sa dea asigurari romanilor ca nu exista niciun fel de risc in ceea ce priveste fondul de pensii si salarii, transmite corespondentul Mediafax. ”Da, este posibila reducerea contributiei la asigurarile sociale la angajator cu 5 la suta. S-au facut calcule, impreuna cu Ministerul Finantelor astfel incat prin introducerea acestei masuri de la 1 octombrie 2014 nu exista un impact pe fondul de salarii si pe fondul de pensii. Vreu sa ii asigur pe toti romanii ca nu exista niciun fel de risc in ceea ce priveste fondul de pensii si salarii si vreau sa-i asigur si pe cei care reprezinta economia din Romania ca acest proiect de lege si aceasta lege votata de Parlament va intra in vigoare“, a spus Plumb. Ministrul Muncii a mai precizat ca legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale a fost adoptata de Parlament in unanimitate si nu este o masura electorala.

”Nu este odecizie electorala. A fost asumata de Guvern si de Parlament. Pentru a putea creste numarul de locuri de munca in Romania este nevoie de reducerea CAS, care este o masura fiscala ce si-a dovedit utilitatea si in perioada guvernarii lui Tariceanu, cand in 2006, 2007 si 2008 a fost excedent la bugetul de pensii prin reducerea CAS cu 3 puncte procentuale, pe medie, in aceasta perioada“, a mai spus Ministrul Muncii. Potrivit ministrului, toate statele membre din UE au deficite la bugetele de pensii, iar in momentul de fata deficitul in Romania este de 5 miliarde lei.
Guvernul a aprobat in luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Numarul actual al salariatilor din Romania este de aproximativ 4,6 milioane. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat si Camera Deputatilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca vrea sa promulge reducerea CAS si ca va avea si o consultare cu FMI pe acest subiect, dar a precizat ca, daca solutiile Guvernului pentru acoperirea deficitului nu vor fi credibile, atunci va fi obligat sa retrimita legea in Parlament.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri