ING Asigurari de Viata a inregistrat o revenire a business-ului in primele sase luni, iar ca efect cota de piata s-a majorat de la 34$ in 2013 la 38,3% la finele lunii martie a acestui an, a declarat directorul general al companiei, Marius Popescu.

"Ma astept ca trendul de crestere al ING Asigurari de Viata din primele trei luni ale anului sa se mentina pana in decembrie si sa inchidem anul 2014 pe plus. ING Asigurari de Viata a crescut pe o piata in scadere, fapt ce a condus la majorarea cotei de piata de la 34% in 2013 la 38,3% la 30 martie, conform datelor publice", a spus Popescu, intr-o conferinta de presa. In primele trei luni ale acestui an, subscrierile ING Asigurari de Viata au crescut cu 7,3%, la 146,25 milioane de lei, in timp ce, la nivelul pietei, asiguratorii au subscris prime aferente politelor de viata in suma de 382,28 milioane de lei, in scadere nominala de 8,9% fata de perioada similara din 2013, informeaza Mediafax.

In perioada analizata, profitul brut al companiei a atins 10,14 milioane de lei, de la 1,81 milioane de lei la finele lunii martie 2013. "Cred in potentialul pietei asigurarilor de viata din Romania, unde penetrarea acestui segment de afaceri in Produsul Intern Brut se situeaza la 0,3%, fata de 1,6% sau 1,8% in Ungaria, Cehia sau Polonia. Populatia Romaniei are un deficit de protectie foarte mare, iar nevoia de economisire este foarte ridicata. Uitati-va la nivelul economiilor populatiei, la gradul de inlocuire al ultimului salariu cu prima pensie (...) este nevoie de aceste produse si pe masura ce venitul disponibil se va majora ma astept sa creasca si aceasta industrie", a afirmat seful asiguratorului.

ING Asigurari de Viata este cel mai mare asigurator local de profil in functie de rezultatele subscrierii in 2013, care au insumat 559,6 milioane de lei, cu 2,8% mai mult fata de 2012. Asiguratorul roman este parte a grupului financiar olandez ING si activeaza pe piata romaneasca din 1997.

5 modalitati simple de a...
Citeste si: Cum sa gasesti idei de business care ar putea schimba lumea


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
TAROM si-a majorat cu 1,4% cota de piata in Romania