Carpatica Asig, asiguratorul celor implicati in accidentul produs pe 13 iulie pe Autostrada Soarelui, soldat cu victime si pagube materiale, informeaza ca isi va indeplini "obligatiile ce decurg in baza contractelor de asigurare si va actiona in vederea solutionarii cazului in cel mai scurt timp.".

"Carpatica Asig, in calitate de asigurator al celor implicati in accident informeaza ca va solutiona acest caz in cel mai scurt timp posibil. Inca de duminica o echipa Carpatica Asig s-a deplasat la locul accidentului si analizeaza informatiile disponibile ce permit evaluarea prejudiciului. Un reprezentant al Carpatica Asig se afla la Bucuresti urmand sa ia legatura cu victimele internate. Pana la solutionarea definitiva a dosarului, Carpatica Asig va parcurge toti pasii necesari, respectand termenele legale in vigoare.", arata Carpatica Asig.

Accidentul s-a produs duminica dupa-amiaza, pe sensul de mers spre litoral, la kilometrul 23, unde autocarul ar fi fost acrosat de autoturism, a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat pe o parte. Politistii spun ca autocarul ar fi fost acrosat din lateral de un autoturism condus de o femeie. Autocarul a fost ridicat sí repus pe roti cu ajutorul unor utilaje si va fi inspectat din punct de vedere tehnic, au precizat reprezentantii Politiei Rutiere. In autocar se aflau 43 de persoane. Pasagerii care nu au fost raniti au fost preluati de microbuze ale aceleiasi firme de transport.

Circulatia pe A2 a fost restrictionata temporar pe o banda, din cauza accidentului.Acesteia si soferului autocarului le-au fost recoltate probe biologice.In privinta acuzatiilor aduse companiei cu privire la numarul mare de reclamatii si neplata dosarelor de dauna, Carpatica Asig afirma ca isi onoreaza constant obligatiile ce ii revin, in prezent fiind in termen cu plata acestora.

"Desi compania a inregistrat o crestere substantiala a numarului de clienti si a volumului de prime brute subscrise, numarul reclamatiilor este in continua scadere. La sfarsitul primului semestru 2014 , intr-un top al primelor 10 companii din piata asigurarilor, realizat dupa cel mai mic numar de reclamatii , Carpatica Asig se afla pe locul 4, dupa Generali Asigurari, Groupama Asigurari si Allianz-Tiriac. Ponderea reclamatiilor fondate in totalul reclamatiilor la adresa companiei a fost de 29.55%, in scadere de la 35.36% cat s-a inregistrat la sfarsitul anului 2013", arata Carpatica Asig.

Un numar de 26 de persoane ranite in accidentul produs duminica pe autostrada Bucuresti-Constanta (A2) au fost transportate la spitale din Capitala de SMURD si de Ambulanta Bucuresti-Ilfov , iar alte sapte s-au deplasat cu mijloace de transport proprii. Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a precizat ca 21 de raniti au fost dusi la spital de SMURD, iar cinci, de masini ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI).

Carpatica Asig a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat in cadrul holdingului Atlassib. Compania are peste 70 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata). La finalul anului 2013 compania a ajuns la o cota de piata de 7,13%, plasandu-se astfel pe locul 7 in topul asigurarilor generale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri