Pietele financiare ar putea fi prea optimiste in privinta perspectivelor zonei euro, unde indatorarea si somajul la cote ridicate, precum si inflatia redusa, ar putea afecta cresterea economica, a avertizat directorul Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde.

Europa se confrunta in continuare cu provocari majore in privinta viitorului pe termen lung, iar pietele financiare risca printr-o atitudine lipsita de precautie, a spus Lagarde, potrivit Mediafax. "Vestea buna este ca economia europeana isi revine din criza. Increderea se imbunatateste, iar pietele financiare sunt optimiste. Poate prea optimiste", a avertizat seful FMI, potrivit CNBC.

Criza financiara din 2008 a fortat multe tari sa restructureze si sa reechilibreze economiile. Indatorarea semnificativa a guvernelor si bancilor a impins zona euro din nou in recesiune in 2011. Economia a revenit pe crestere in vara anului trecut, insa ritmul avansului PIB a ramas anemic, cu numai 0,2% anual in ultimele trei luni din 2013.

Recuperarea economica aflata in faza incipienta ar putea fi lovita de "un cerc vicios", a avertizat directorul FMI, adaugand ca Banca Centrala Europeana si liderii zonei euro trebuie sa asigure un mediu cat mai bun pentru revenirea economiei. Guvernele ar trebui sa elimine piedicile pentru inovatie, infiintare de locuri de munca si productivitate, a spus Lagarde.

De asemenea, politica Bancii Centtrale Europene ar trebui sa sustina activitatea economica pana la reluarea cererii de consum, in timp ce guvernele care pot sa majoreze cheltuielile ar trebui sa investeasca mai mult.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri