BCR Asigurari, unul din primii zece asiguratori autohtoni, a lansat o polita de asigurare care compenseaza pierderile financiare ale clientilor care renunta o vacanta organizata.

Polita acopera pierderile financiare generate de renuntarea neprevazuta la efectuarea calatoriei, renuntare necesara s inevitabila, survenita ca urmare a producerii unor riscuri asigurate, a adaugat comunicatul grupului financiar.

Noua polita, asigurarea turistilor pentru pierderi financiare oferita de BCR Asigurari, pune la dispozitie, mai multe planuri de acoperire a riscurilor financiare care apar din renuntarea la calatorie. Polita Standard acopera riscul de deces, vatamare accidentala, imbolnavirea turistului asigurat, sotului/sotiei acestuia, unei rude de gradul I/II, a asociatului in afaceri sau partenerului de calatorie al asiguratului, primirea unei citatii din partea unei instante judecatoresti, distrugerea locuintei, concedierea, mobilizarea in cadrul serviciilor militare, medicale, altor servicii publice, carantina si furtul documentelor necesare asiguratului pentru plecarea in calatorie, activitati/acte teroriste produse in locul de plecare/destinatie cu maximum 30 zile anterior datei programate a plecarii. Asigurarea intra in vigoare in prima zi de valabilitate mentionata in polita si inceteaza in momentul inceperii calatoriei programate.

Polita Standard Plus acopera si riscuri suplimentare cum ar fi: intarzierea mijlocului de transport catre locul de plecare, pierderea sau distrugerea bagajelor, etc.

Planul extins despagubeste si cheltuielile rezonabile suplimentare efectuate in legatura cu servicii hoteliere, alimentatie, convorbiri telefonice, transport local, transportul catre destinatia finala, bunuri deteriorate sau pierdute.Asigurarea este valabila din momentul in care Asiguratul paraseste domiciliul in scopul inceperii calatoriei programate si inceteaza la expirarea valabilitatii politei de asigurare, la intoarcerea din calatorie (la data programata sau anterior acesteia in cazul intreruperii calatoriei).

BCR Asigurari completeaza, astfel, pachetul de servicii turistice oferit persoanelor fizice: asigurare Medicala pentru Calatorie in strainatate, asigurarea privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turist in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism si Carte verde.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri