Volksbank are doi vicepresedinti nou numiti, respectiv Dan Sandu, care s-a ocupat de restructurarea Nextebank in ultimii ani, pentru coordonarea activitatii de retail, si Bogdan Neacsu, cu experienta in maganementul riscului, pentru divizia de corporate si IMM-uri, ambii fiind avizati de BNR.

Totodata, actualul vicepresedinte al Resortului Management Credite&Operatiuni, Alexander Tscherteu, preia activitatea de administrare a riscului, in cadrul unei structuri nou create, Resort Risc. "Volksbank Romania schimba structura conducerii executive pentru a raspunde mai bine noilor cerinte de crestere. Noile schimbari accentueaza atentia acordata activitatii comerciale si culturii riscului, prin crearea unor resorturi noi, dedicate urmatoarelor trei activitati: Resort Business Retail, Resort Business Persoane Juridice si Resort Risc", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit, noteaza Mediafax.

Dan Sandu, 45 de ani, are o experienta de peste 22 de ani in sistemul bancar, in ultimii zece ani ocupand functii de conducere in cadrul bancilor Citibank, Millennium Bank si Nextebank (fosta MKB Romexterra). Bogdan Neacsu, in varsta de 35 de ani, cu peste zece ani in domeniul bancar, dintre care ultimii cinci ani in managementul si guvernanta riscului, va coordona operatiunile Resortului de Business Persoane Juridice, care va initia si mentine relatia de business cu clientii corporate si IMM.

Tscherteu, 39 de ani, are o experienta de peste 15 ani in sectorul bancar si consultanta. Si-a inceput cariera la Austria Creditanstalt - BACA (in prezent Unicredit Austria), iar in perioada 2001-2006 a facut parte din departamentul de examinare al Bancii Nationale a Austriei, in calitate de auditor. El a intrat in grupul Volksbank in 2008,coordonand departamentul de risc la nivel de grup. Presedintele bancii Benoit Catel isi mentine pozitia, precum si Florin Kubinschi, vicepresedinte responsabil cu coordonarea Resortului Financiar & Operatiuni.

Pe vechea structura de conducere executiva a institutiei de credit, functiile de vicepresedinte erau detinute de Sorin Serban - pentru restructurari si recuperare credite si Lucian Cojocaru, care a coordonat activitatea de vanzari, atat pe retail, cat si corporate. Ambii si-au incheiat mandatele in cursul acestui an. Volksbank Romania urmeaza sa fie vanduta pana la finele anului viitor.

Veniturile bancii au scazut anul trecut cu 8%, de la 130,3 milioane de euro la 119,9 milioane de euro. La finele lui 2013, Volksbank Romania avea active de 3,09 miliarde de euro, de la 4,704 miliarde de euro in 2012. Institutia de credit a inregistrat anul trecut pierderi de 103,6 milioane de euro, mai mici cu 38,5% fata de cele raportate de banca in 2012, cand au atins 168,5 milioane de euro. Totodata, grupul austric a constituit in 2013 un provizion de 62 de milioane de euro pentru pierderi pe care anticipeaza ca le va inregistra din vanzarea Volksbank Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri