Cheltuielile facute de romani pe carduri Visa la magazinele din strainatate s-au ridicat la 360 milioane euro in 2013. Aproximativ o treime din aceasta suma (107 milioane euro) reprezinta cheltuieli doar in lunile de vara (iulie, august si septembrie), cand romanii pleaca in vacanta, conform oficialilor Visa.

Romanii au realizat 5,3 milioane de tranzactii in strainatate cu carduri Visa emise in Romania in anul 2013, dintre care o treime doar in trimestrul III. In total, detinatorii de carduri Visa din Europa au efectuat peste 700 de milioane de tranzactii la POS in timpul calatoriilor in strainatate anul trecut.

Romanii au folosit cel mai des cardul in strainatate pentru a plati serviciile de cazare (in special hoteluri), imbracaminte si carburant, in timp ce europenii au platit cel mai des cu cardul in supermarket-uri, in sectorul divertismentului, magazine, restaurante si servicii turistice in general.

Cele mai populare destinatii pentru romani in 2013 au fost Italia, Franta, Germania si Marea Britanie, care au reprezentat 44% din totalul cheltuielilor pe cardurile Visa anul trecut. Spre deosebire de romani, destinatiile preferate de europeni au fost Spania, Franta, SUA, Marea Britanie, Suedia si Italia.Perioada de varf cu cele mai mari cheltuieli, aproape o treime din tot anul 2013, a fost in lunile estivale - iulie, august si septembrie.

Cele mai mari cresteri in ceea ce priveste cheltuielile cu cardurile Visa in sectorul turismului s-au inregistrat pentru urmatoarele coridoare: Marea Britanie - Spania (+ 12%); Marea Britanie - Franta (+ 11%); Franta - Italia (+ 11%); Germania - SUA (+10%); Franta - Spania (+10%); Norvegia - Suedia (+10%)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri