Romexterra Leasing se adapteaza la normele BNR

Romexterra Leasing si-a modificat statutul si a inclus prevedera ca isi va limita operatiunile secundare la cele care au directa legatura activitatea principala de creditare si a identificat persoanele care pot angaja raspunderea patrimoniala a firmei, a informat, joi, Monitorul Oficial.

Compania specializata a grupului bancar Romexterra si-a modificat actul constitutiv pentru a se conforma normelor impuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR) privind reglementarile institutiilor financiare nonbancare , a informat Monitorul Oficial din 20 iulie.

Institutiile financiare nonbancare trebuie sa isi inscrie in Registrul general obiectul principal si cele secundare care sunt legate indirect de activitatea de creditare. Institutiile financiare nonbancare trebuie sa seconformeze reglemetarilor bancii centrale pana la data de 26 iulie.

Romexterra Leasing este singura societate romana de leasing specializata pe leasingul echipamentelor de foraj si extractie petroliera.

Potrivit site-ului oficial al societatii, Romexterra Leasing a avut in martie 2006 capital social de 22,7 milioane lei, cel mai mare capital social al unei societati de leasing din Romania. In prezent, societatea de leasing are 25 de puncte de lucru.

Banca ungara MKB s-a aratat interesata de achizitia Romexterra Bank si a anuntat ca va transmite actionarilor de la Romexterra de saptamana viitoare oferta prin care doreste sa cumpere un pachetul majoritar, de cel putin 51% din actiuni. In urma achizitiei, MKB va prelua indirect si actiunile bancii romane la Romexterra Leasing. Oficiali ai bancii unguresti au declarat ca MKB doreste sa dezvolte si sectorul de leasing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri