Volksbank si-a redus portfofoliul de neperformante prin vanzarea unui pachet de credite ipotecare neperformante, cu o valoare totala de 495 mil. euro. Banca a vandut acest portofoliu unui consortiu de investitori straini, format din Deutsche Bank, AnaCap Financial Partners LLP, H.I.G Capital International Advisers si APS Holding SE.

In urma tranzactiei, Volksbank si-a redus rata de neperformanta sub 8%, de 3 ori mai putin decat media sistemului bancar din Romania.

“Reducerea portofoliului de credite neperformante reprezinta un alt moment cheie in cadrul strategiei noastre de repozitionare. In acelasi timp, continuam sa ne concentram pe cresterea profitabilitatii businessului”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Benoit Catel, presedintele Volksbank Romania.

Portofoliul include credite neperformante (credite garantate cu intarzieri mai mari de 90 de zile) din Romania, dintre care 84% sunt credite imobiliare retail, restul de 16% reprezentand finantari corporate. Portofoliul cuprinde in total 3.566 de credite si garantiile aferente: in primul rand proprietati rezidentiale, spatii comerciale si terenuri.

“Tranzactia este prima de acest fel de pe piata din Romania. Vor mai urma si alte banci cu siguranta”, spune Alexander Tscherteu, vicepresedinte Volksbank.

Volksbank era la sfarsitul anului trecut a noua cea mai mare banca din Romania, in functie de valoarea activelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri