Volksbank si-a redus portfofoliul de neperformante prin vanzarea unui pachet de credite ipotecare neperformante, cu o valoare totala de 495 mil. euro. Banca a vandut acest portofoliu unui consortiu de investitori straini, format din Deutsche Bank, AnaCap Financial Partners LLP, H.I.G Capital International Advisers si APS Holding SE.

In urma tranzactiei, Volksbank si-a redus rata de neperformanta sub 8%, de 3 ori mai putin decat media sistemului bancar din Romania.

“Reducerea portofoliului de credite neperformante reprezinta un alt moment cheie in cadrul strategiei noastre de repozitionare. In acelasi timp, continuam sa ne concentram pe cresterea profitabilitatii businessului”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Benoit Catel, presedintele Volksbank Romania.

Portofoliul include credite neperformante (credite garantate cu intarzieri mai mari de 90 de zile) din Romania, dintre care 84% sunt credite imobiliare retail, restul de 16% reprezentand finantari corporate. Portofoliul cuprinde in total 3.566 de credite si garantiile aferente: in primul rand proprietati rezidentiale, spatii comerciale si terenuri.

“Tranzactia este prima de acest fel de pe piata din Romania. Vor mai urma si alte banci cu siguranta”, spune Alexander Tscherteu, vicepresedinte Volksbank.

BCR a vandut credite...
Citeste si: BCR a vandut credite neperformante de 13 mld. lei

Volksbank era la sfarsitul anului trecut a noua cea mai mare banca din Romania, in functie de valoarea activelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Banca Carpatica, de vanzare: trei numare mari vor sa o cumpere