Portofoliul de credite neperformante al bancii se ridica la 12,9 miliarde lei, cu o rata de neperformanta de 29,3% si o rata de acoperire de 64,5%, in urma urcarii provizioanelor cu 29,5%, la 1,3 miliarde lei (292,6 mil. euro).

"BCR administreaza un portofoliu de credite neperformante de aproximativ 12,9 miliarde lei, pe care s-a hotarat sa-l solutioneze intr-o maniera accelerata, in vederea imbunatatirii semnificative a calitatii bilantului si performantei financiare in viitorul apropiat", se arata intr-un comunicat al bancii.

Institutia vizeaza sa-si reduca soldul de credite neperformante cu 25% pana la finele acestui an.

Citeste si:

"Costurile de risc care decurg din aceasta operatiune sunt de asteptat sa depaseasca rezultatul operational al bancii in anul 2014. Capitalizarea bancii va absorbi cu usurinta masurile de curatare a bilantului mentionate mai sus si va ramane puternica pentru a sprijini o crestere consistenta in toate liniile de afaceri", se precizeaza in comunicat.

Provizioanele constituite in prima jumatate a anului au condus banca la o pierdere de 276,6 milioane lei (61,9 milioane euro).

Cititi si Volksbank scapa de credite neperformante de aproape 500 mil. euro. Deutsche Bank, printre cumparatori