Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a platit asiguratilor, atat persoanelor fizice cat si juridice, din cele mai afectate judete din Romania ca urmare a fenomenelor atmosferice din ultimele trei luni, in special furtuni si ploi abundente, suma de peste 170.000 de lei.

Cele mai multe dosare de dauna deschise pentru politele de asigurare a locuintelor au fost inregistrate in judetele Arges, Valcea, Caras-Severin, Timis, Dambovita, Prahova, dar si in muncipiul Bucuresti. La nivel national, Omniasig VIG a primit aproape 500 solicitari de despagubire pana in acest moment si estimeaza ca va plati in jur de 3 milioane de lei pentru daunele avizate.

In urma inundatiilor de saptamana aceasta cele mai grav afectate judete sunt Arges, Valcea si Gorj. "Reprezentantii Omniasig VIG se afla pe teren in aceste zone inca de miercuri dimineata, pentru constatarea in timp real a pagubelor produse de ploi si inundatii, urmand ca plata despagubirilor sa se faca in cel mai scurt timp, astfel incat oamenii sa se poata intoarce la o viata normala. Cei mai multi asigurati au reclamat deteriorarea partiala sau totala a acoperisului casei, inundarea subsolurilor sau infiltrarea apei in peretii locuintei.", se arata intr-un comunicat al companiei.

Generali a rezervat 100.000 euro pentru inundatiile din ultima saptamana

Asiguratii Omniasig VIG pot aviza daunele si deschide dosarul de dauna prin apelarea numarului de telefon 021.9669 (tarif normal catre reteaua Romtelecom), disponibil non-stop. Avizarea daunei se face imediat dupa producerea evenimentului asigurat sau imediat ce s-a adus la cunostinta producerea acestuia, numai prin telefon, la numarul de mai sus. Avizarea daunei trebuie facuta imediat, chiar daca constatarea daunei se doreste a fi efectuata in alta zi.

Actele necesare pentru deschiderea unui dosar de despagubire in cazul locuintelor sunt:

  1. Copie act proprietate
  2. Copie carte / buletin de identitate proprietar
  3. Declaratiile martorilor
  4. Acte emise de autoritatile competente in functie de risc:
  • in cazul producerii unui eveniment ca urmare a scurgerii de apa de conducta este nevoie de o adresa din partea asociatiei de proprietari;
  • in caz de furt sau vandalism este necesara o adresa emisa de politie*
  • in caz de incendiu trebuie sa prezentati procesul verbal eliberat de pompieri

Constatarea se poate face si fara adresa emisa de politie, aceasta urmand a fi adusa ulterior insa imediat dupa eliberarea ei de catre autoritatile competente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri