In localitatile afectate de inundatii, ce se gasesc pe raza judetelor Alba, Arges, Dambovita, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman si Valcea , Carpatica Asig are un numar de 3.323 clienti cu locuinte asigurate pe polite facultative si a incheiat pentru PAID un numar de 2.596 polite obligatorii.

"Pana la aceasta ora am reusit sa identificam, in cele mai multe cazuri pe baza avizarilor telefonice, 110 daune suferite de locuintele clientiilor nostri si de cei care au incheiat prin societatea noastra polite PAID.", potrivit reprezentantilor Carpatica Asig.

Localitatile in care clientii companiei au inregistrat daune la locuinte, in urma inundatiilor, sunt: Bascov, Stefanesti, Babana, Cateasca, Lunca Corbului si Vedea din judetul Arges, Icoana, Colonesti si Coama din judetul Olt, Vaideeni si Vladesti din judetul Valcea. Arges este judetul unde s-au inregistrat cele mai multe avizari de dauna, urmat de judetele Olt, si Valcea.

Ca urmare a fenomenelor atmosferice din ultima perioada "Carpatica Asig a platit pana in prezent despagubiri in suma de 287.500 lei. Nu putem preciza cu exactitate costul total al daunelor , echipele noastre sunt inca prezente in localitatile afectate pentru constatare si evaluare. Din centralizarea informatiilor primite de la cei responsabili cu constatarea si evaluarea daunelor estimam pana in prezent costuri in jurul sumei de 400 000 lei.", potrivit companiei de asigurari.

Citeste si:

Pagubele inregistrate sunt atat la locuinte cat si la anexele gospodaresti si nu in ultimul rand la culturile agricole. Sunt cazuri de locuinte inundate, avariate, o mare parte dintre ele fiind distruse.

"Pentru a ajuta familiile afectate de inundatii, am mobilizat de miercuri mai multe echipe care se deplaseaza zilnic in localitatile afectate pentru constatarea si evaluarea daunelor , astfel ca in maxim 10 zile de la avizare sa putem efectua plata despagubirilor. Am pus la dispozitia clientiilor nostri mai multe posibilitati de a ne anunta daunele suferite la locuintele asigurate.", arata Carpatica Asig.

Compania de asigurari anunta ca preia avizarile telefonic, la numerele de telefon : 0269-229063, 0269-229065, 0269-229064, 0269-229066 sau in toate sucursalele si agentiile Carpatica Asig, de luni pana vineri intre orele 8:00-16:30.