Profitul Libra Internet Bank urca de cinci ori in primul semestru, la 1,9 milioane euro

Libra Internet Bank si-a majorat profitul net in semestrul I de cinci ori fata de perioada similara de anul trecut, la 8,5 milioane lei (1,9 milioane euro). Activele bancii au crescut la 1,33 miliarde lei, cu 10,9% peste nivelul de la finele lui 2013, cand se situau la 1,2 miliarde lei.

"Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul inregistrat la jumatatea anului a fost de 1,7 milioane lei, am reusit in 2014 majorarea acestuia de aproape cinci ori, urmand o strategie de crestere bazata pe o politica de piata echilibrata si controlul cheltuielilor, continuand sa mizam pe viteza in operatiuni si tehnologie", a declarat intr-un comunicat presedintele bancii, Emil Bituleanu, conform Mediafax.

Libra Bank, o institutie de credit de talie mica pe piata bancara romaneasca, avea la sfarsitul anului trecut o cota de piata in functie de active de 0,3%. Soldul creditelor a crescut cu 20,8%, iar rata creditelor neperformante a continuat sa scada, ajungand la 12,59%, mult sub media sistemului bancar, de circa 23%. Anul trecut, banca a consemnat un avans de 53% al portofoliului net de credite, la 790 milioane lei, iar rata neperformantelor ajunsese la 15,6%. Totodata, Libra avea provizioane constituite pentru creditele neperformante de circa 77 milioane lei, cu 13% peste nivelul din 2012.

In primul semestru, institutia de credit a obtinut un profit net aproape egal cu cel raportat pentru intreg anul trecut, de 8,7 milioane lei, care la randul sau fusese cu 45% mai mare decat cel din 2012. Bituleanu considera ca 2013 a fost cel mai bun an pentru Libra Bank, insa dupa rezultatele de la jumatatea acestui an, 2014 se va pozitiona peste nivelul de anul trecut la majoritatea indicatorilor.

Infiintata in anul 1996, Libra Internet Bank are o retea de 35 de sucursale, concentrandu-se pe clienti din categoriile IMM, corporate, profesii liberale si agricultura. Banca este controlata de fondul american Broadhurst, care a ajuns sa detina 57%, in urma unor majorari de capital.

Citeste si:
Revolut vrea să ofere românilor și credite: ce spune despre ANAF și...
Revolut vrea să ofere...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri