ING Asigurari de Viata a consemnat in primele sase luni venituri din prime subscrise de 296 milioane de lei, in crestere cu aproape 8% fata de iunie 2013, iar profitul brut a urcat cu 164,5%, la 14,89 milioane de lei, a anuntat miercuri asiguratorul.

"Imbunatatirea perspectivelor economice si cresterea puterii de cumparare a populatiei au creat in 2014 un context favorabil, pe fondul caruia, prin strategia adoptata, am obtinut atat o majorare cu 8% a volumului de prime brute subscrise pentru asigurari de viata, cat si evolutii calitative pozitive la nivelul portofoliilor de clienti. Cresterea volumului de prime subscrise, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a fost sustinuta si de usoara revenire a interesului clientilor pentru asigurarile unit-linked. Astfel, portofoliul de contracte noi de acest tip a inregistrat o majorare de aproximativ 10% in primul semestru al acestui fata de acelasi interval din 2013", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Marius Popescu (foto).

Potrivit datelor companiei, valoarea activelor financiare in administrare a atins 2,68 miliarde de lei la sfarsitul lunii iunie, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului 2013. Portofoliul de asigurari noi realizat in prima jumatate a anului se situeaza la nivel relativ similar celui din primul semestru al anului 2013, 70% din totalul politelor subscrise in acest interval fiind de tip traditional. Astfel, la jumatatea anului, ponderea contractelor de acest tip in portofoliul total este de 49%, in urcare cu 1 punct procentual fata de iunie 2013, potrivit Mediafax.

Prima bruta medie anualizata pentru contractele incheiate in perioada analizata a fost de 1.694 de lei, cu 6% mai mult fata de cea aferenta contractelor incheiate in primul semestru din 2013, iar suma asigurata medie a ajuns la 50.410 de lei, in crestere cu 18% fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. In primele sase luni ale anului, ING Asigurari de Viata a platit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de 61,65 milioane de lei, din care 48,4 milioane de lei sunt beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Marja de solvabilitate disponibila a companiei este 1,38 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este 4,65 comparativ cu nivelul minim cerut (1). Profitul brut estimat realizat de ING Asigurari de Viata in primele sase luni din acest an se ridica la 14,89 milioane de lei, comparativ cu 5,63 milioane de lei in aceeasi perioada a anului precedent.

ING Asigurari de Viata este cel mai mare asigurator local de profil in functie de rezultatele subscrierii in 2013, care au insumat 559,6 milioane de lei, cu 2,8% mai mult fata de 2012. Asiguratorul roman este parte a grupului financiar olandez ING si activeaza pe piata romaneasca din 1997.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri