BCE a mentinut dobanda de politica monetara in zona euro la nivelul minim record de 0,15%, decizia fiind anticipata de analistii economici consultati de Bloomberg.

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 0,15%, 0,40% si, respectiv, -0,10%", se arata intr-un comunicat al institutiei europene. Presedintele BCE, Mario Draghi, va sustine o conferinta de presa, in care va explica decizia luata de BCE. In conditiile in care Italia a reintrat in recesiune, iar economia europeana da semne ca isi incetineste cresterea, Draghi va trebui sa explice cum vor reactiona statele din zona euro in legatura cu sanctiunile impuse Rusiei, noteaza Mediafax.

BCE a redus la inceputul lunii iunie rata cheie la un nou minim record, de la 0,25% la 0,15%, si a coborat rata la depozitele constituite de institutiile de credit la -0,1%, devenind astfel prima mare banca centrala care taxeaza banii pastrati de banci in conturi la BCE. Draghi a declarat in luna iunie ca relaxarea cantitativa, care ar presupune achizitii semnificative de obligatiuni, ramane o optiune pentru banca daca se ajunge la deflatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri