Potrivit unui sondaj Deloitte privind capitalurile private, exista un interes crescut pentru investitiile din fonduri de capital privat pentru Europa Centrala, iar tendinta este in continuare una de crestere.

Ultima editie a sondajului, care urmareste asteptarile profesionistilor din domeniul capitalurilor private evidentiaza faptul ca, fondurile pentru Europa Centrala sunt in prezent mai substantiale, mai complexe si utilizeaza creditarea intr-un mod mult mai sustinut decat in urma cu doi ani.

Sondajul releva ca Europa Centrala este dominata de un optimism reinnoit, acesta fiind amplificat de performante economice mai bune si o profitabilitate din ce in ce mai mare a investitiilor, comparativ cu Europa Occidentala, scrie Rompres. Asteptarile sunt ca performantele tarilor central-europene sa le depaseasca pe cele ale vechilor tari membre UE. De asemenea, raportul subliniaza ca este posibil ca liderii de piata din regiune sa atraga dobanzi crescute din partea firmelor de capitaluri private, concomitent cu un interes sporit pentru preluari si dobanzile aferente fondurilor din afara regiunii.

In timp ce interesul pentru noi investitii se mentine, exista asteptari si in ceea ce priveste intrarea in afaceri corelata cu intarirea ofertelor publice initiale si preluarile secundare, ca strategii de iesire din afaceri, arata sondajul.

'Vanzarile catre investitorii strategici sunt inca percepute ca fiind cele mai uzitate strategii de iesire din afaceri, dar preluarile secundare devin din ce in ce mai intalnite, in timp ce ofertele publice initiale devin o strategie de iesire din afaceri din ce in ce mai frecventa in special in Polonia', a apreciat Garret Byrne, partner care conduce Deloitte M&A Transaction Service Group in Europa Centrala.

Subiectii sondajului se asteapta, de asemenea, la o crestere generala a activitatii pietei si a marimii tranzactiilor.

Avand in vedere reflectarea tendintelor globale in Europa Centrala, ne putem astepta la o crestere cantitativa a fondurilor, apreciaza subiectii sondajului.

'Echipa Deloitte de consultanta in plasamente a identificat un interes crescut din partea investitorilor pentru fondurile central europene. Acest lucru poate fi atribuit cresterii numarului de iesiri ale investitorilor din fondurilor existente, interesului crescut in capitalul privat provenit din venituri atractive si investitorilor care cauta noi spatii geografice pentru a-si diversifica portofoliile', a adaugat Byrne.

Deloitte Central Europe este o organizatie regionala de firme, structurata sub umbrela Deloitte Central Europe Holdings Limited, firma membra a Deloitte Touche Tohmatsu in Europa Centrala. Serviciile sunt furnizate de catre sucursale si firme afiliate la Deloitte Central Europe Holdings Limited si sunt persoane juridice separate si independente.

Sucursalele si firmele afiliate ale Deloitte Central Europe Holdings Limited sunt printre cele mai importante firme de servicii profesionale din regiune si furnizeaza servicii printr-o echipa de peste 2.800 de angajati, in mai mult 40 de birouri din 16 tari.

In Romania, serviciile sunt furnizate de Deloitte Audit S.R.L., Deloitte Consultanta S.R.L si Deloitte Reorganizare S.R.L (numite impreuna Deloitte Romania), care sunt afiliate la Deloitte Central Europe Holdings Limited. Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din Romania care furnizeaza servicii profesionale in patru domenii: audit, servicii fiscale, consultanta manageriala si consultanta financiara, avand o echipa de 230 profesionisti romani si expatriati


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si