EximBank, banca de stat dedicata finantarii exoportatorilor, a acordat companiei Rom Paper, din localitatea Cristian, la cativa kilometri de orasul Brasov, o noua finantare in valoare totala de peste 1,5 milioane de lei destinata achizitionarii unei linii automate de productie a servetelelor.

"Compania Rom Paper detine una dintre pricipalele unitati de productie a servetelelor din tara, un proiect antreprenorial 100% romanesc pentru a carui dezvoltare proprietarii au contat exclusiv pe facilitatile oferite de EximBank.", se arata intr-un comunicat al bancii. Noua linie automata de productie a servetelelor va permite societatii sa-si creasca productivitatea si sa-si diversifice gama de produse.

Colaborarea Rom Paper cu EximBank a inceput cu acordarea unei finantari de 364.000 de lei cu dobanda subventionata, Credit pentru femeia antreprenor. Au urmat apoi alte facilitati - credite de investitii, sau linii de credit - care, alaturi de surse proprii si fonduri nerambursabile, au contribuit la extinderea afacerii.

"In ultimii 5 ani afacerea noastra s-a dezvoltat consistent si am reusit sa crestem constant chiar si in plina criza. In 2013 de exemplu, cifra de afaceri a crescut cu aproape 40% fata de 2012. Suntem increzatori ca vom continua trendul ascendent, mai ales ca finantarea EximBank ne va permite sa avem dotarea tehnica necesara pentru realizarea de produse diversificate si de calitate si sa lansam un nou brand propriu de produse de hartie de uz casnic", a spus Claudiu Puchin, administratorul Rom Paper.

EximBank a realizat in primul semestru al acestui an un profit net de 32 de milioane de lei, mai mare cu 29% fata de rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce volumul expunerilor noi s-a ridicat la 475 de milioane lei.

Citeste si:
Companiile de stat nu stiu la ce sa foloseasca banii de pe bursa
Kurt Weber, Horvath &...

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Sectorul IT romanesc "duduie", dar de ce pe bursa nu se vede nimic?
Setari Cookie-uri