Fondul Proprietatea ar putea fi listat la bursa inainte de finalizarea procesului de eliberare a actiunilor catre proprietari, a aratat, intr-o conferinta de presa presedintele Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu.

Listarea la Bursa a Fondului Proprietatea ar putea va avea loc in septembrie sau in luna octombrie, dupa ce va fi selectata compania care va gestiona activele fondului si se vor opera unele modificari ale legislative.

Pana in prezent, doar 97 de actionari au depus cereri pentru revendicarea proprietatilor, acestia reprezentand doar 0,29 % din capitalul social al Fondului.

"Prioritate noastra este listarea Fondului inainte de finalizare procesului de eliberare a actiunilor", a spus Paunescu.

Acesta a vorbit critic la adresa presei si a cerut jurnalistilor ca, pe viitor, sa trateze Fondul cu "seriozitate, obiectivitate si responsabilitate".

Referitor la unele informatii aparute in presa cu privire la sumele mari alocate de Fondul Proprietatea pentru publicitate presedintele Alexandru Paunescu a adaugat ca aceasta este o campanie sociala si ca banii au provenit din dividende de la societatile Posta Romana, Petrom si Printcom (care impreuna se ridica la 69 milioane euro). Acesta a precizat ca banii proveniti de la bugetul de stat nu au fost utilizati in astfel de scopuri.

Valoare portofoliului Fondului Proprietatea este de 14,24 miliarde RON, la Registrul Comertului fiind inregistrate toate activele societatilor din portofoliu. Printre societatile din portofoliu se numara si Loteria Romana si Imprimeria Nationala, cu cate 20 %.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri