Raiffeisen International Bank-Holding AG va achizitiona eBanka S.A din Cehia dupa ce tranzactia a fost aprobata de Banca Nationala a Cehiei si de catre autoritatile in drept din Republica Ceha si Austria. Acordul dintre cele doua parti a fost semnat la Praga in seara de luni, 24 iulie. Activele nete ale eBanka la sfarsitul primului trimestru din 2006 se ridicau la 42 milioane euro, iar pretul de achizitie este de 130 milioane euro.

Odata cu aceasta achizitie, Raiffeisen International va avea pe piata din Cehia 300.000 de clienti de retail (persoane fizice si intreprinderi mici si mijlocii), cu 70% mai mult decat cat avea pana acum. eBanka avea la sfarsitul primul trimestru din 2006 aproximativ 117.000 clienti de retail.

eBanka este o achizitie strategica pentru Raiffeisenbank din Cehia, a declarat Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International. Baza de clienti si cele 37 de sucursale ale eBanka reprezinta un impuls important pentru activitatea noastra de retail din aceasta piata, a adaugat Stepic.

eBanka este o banca de retail care a inceput sa functioneze in 1998 si avea ca actionar unic cea mai mare companie de asigurari ceha, Ceska pojistovna, membra a Grupului PPF, principalul grup financiar din Republica Ceha. La sfarsitul lunii martie 2006, activele eBanka totalizau 611 milioane Euro si banca avea 900 de angajati. In aceeasi perioada, Raiffeisenbank S.A. avea active in suma de 2.7 miliarde euro, 50 de sucursale si 1.149 angajati. Raiffeisenbank opereaza ca banca universala in Cehia din 1993.

Insumate activele totale ale celor doua banci vor reprezenta 3,2% din piata, adica locul 6.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri