"Decizia de apobare a acestei derogari a fost luata ieri (marti, n.r.), in cadrul sedintei Consiliului Bursei, si va intra in vigoare dupa ce va fi anuntata in sistem", a declarat pentru NewsIn, Stere Farmache, directorul general al BVB.
in cazul actiunilor Transelectrica, acesta decizie va fi operationala din momentul intrarii acestor titluri la tranzactionare "daca se rescpecta calendarul, ar trebui sa fie in piata la inceputul lunii august" a mai spus oficialul Bursei. "in cazul BRD, probabil ca va mai dura cateva zile, si va putea intra in vigoare fie la sfarsitul saptamanii, fie la inceputul saptamanii viitoare", a precizat Septimiu Stoica, presedintele Consiliului BVB.

In acest moment, titlurile BRD SocGen se tranzactioneaza in pachete de 500 de actiuni, potrivit prevederilor Codului Bursier actual. in noul cod, care urmeaza sa fie aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se prevede reducerea blocului de tranzactionare de la 500 la 100 de actiuni minim. "Blocul de tranzactioanre este un parametru flexibil care se adapteaza in functie de pretul de tranzactionare", a explicat Stere Farmache. In istoria bursei au mai existat derogari de acest tip, pentru actiunile Petroexportimport (tranzactii cu o actiune), si M.J. Maillis (tranzactii cu 10 titluri).