Scrisoarea de garantie se poate anula la remiterea originalului catre garant doar daca in textul ei s-a prevazut acest lucru in mod expres.

Astfel, scrisoarea de garantie produce efecte de la data emiterii e isi isi inceteaza de drept valabilitatea la expirarea termenului stipulat, independent de remiterea originalului catre garant (cf. prevederilor Noului Cod Civil).

Daca nu se prevede astfel in textul scrisorii de garantie supusa Regulilor Uniforme pentru Garantiile la Cerere, revizuirea 2010 (URDG 758), orice cerere de plata prezentata garantului in executarea unei scrisori de garantie bancara autonoma trebuie sa fie insotita de o declaratie a beneficiarului indicând culpa ordonatorului in considerarea relatiei de baza.

In cadrul unei scrisori de garantie supusa Regulilor Uniforme pentru Garantiile la Cerere, revizuirea 2010 (URDG 758), garantul are un termen de 5 zile lucratoare dupa data primirii unei cereri de executare pentru a determina conformitatea cererii de plata, in cazul in care cererea de plata e conforma, sau de a respinge cererea de plata, in cazul unei cereri neconforme.

Date de contact: tradefinance@unicredit.ro, 021 200 20 20.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri