Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania (TLV) a aprobat, joi, majorarea capitalului social al bancii cu suma de 49,44 milioane de lei (11,22 milioane de euro) prin conversia in actiuni a unor obligatiuni emise de institutia de credit, la cererea detinatorilor acestora.

Capitalul social al bancii va creste de la 2,559 miliarde de lei la 2,608 miliarde de lei (591,9 milioane de euro) prin emiterea unui numar de 49,44 milioane de actiuni cu valoare nominala de 1 leu/actiune, potrivit unui anunt transmis de Banca Transilvania Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Pretul de conversie, conform prospectului de conversie, este de 1,7862 lei/actiunie, avand in considerare un curs de 4,4 lei/euro, noteaza banca.

Actiunile Banca Transilvania au inchis sedinta de joi in scadere cu 0,6%, la 1,7590 lei. La acest pret, institutia de credit are o capitalizare de 4,5 miliarde de lei (1,02 miliarde de euro). Banca a atras in luna mai a anului trecut 30 milioane de euro prin vanzarea de obligatiuni pe sapte ani convertibile in actiuni, exact cat si-a propus, cele mai mari subscrieri fiind realizate de principalii actionari, BERD si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.

Cel mai mare actionar al Bancii Transilvania este Banca pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu o participatie de 14,6%. Printre actionarii semnificativi se regasesc presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila (5,1%), si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.

Citeste si:
Banca Transilvania vrea sa-si majoreze capitalul
Banca Transilvania vrea sa-si...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce trebuie sa stie actionarii TLV dupa preluarea Volksbank