Rata creditelor neperformante a Piraeus Bank in Romania a scazut la 29% in trimestrul al doilea, fata de 35% in trimestrul precedent, ca urmare a revizuirii in scadere a portofoliului cu 180 de milioane de euro, potrivit datelor publicate de institutia financiara elena.

La sfarsitul lunii iunie, Piraeus Bank detinea in Romania active de 1,8 miliarde de euro, in crestere usoara de 1a 1,76 miliarde de euro in martie. Soldul brut al creditelor era la sfarsitul primului semestru de 1,5 miliarde de euro, iar portofoliul depozitelor, de 1,08 miliarde de euro, este cu 5% peste nivelul din decembrie 2013, scrie Mediafax.

Piraeus Bank a inregistrat in trimestrul al doilea venituri nete in valoare de 80 de milioane de euro si cheltuieli operationale de 35 de milioane de euro.
Piraeus Bank Romania a anuntat pentru primul trimestru un profit net de 4,6 milioane euro, in crestere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, rezultat sustinut de cresterea creditelor cu 21% si a depozitelor cu 17%.

Institutia financiara avea in iunie o cota de 3,2% pe piata creditelor din Romania, in scadere de la 3,5% la sfarsitul lunii martie. Cota pe piata depozitelor era de 1,8%, aceeasi cu cea de la sfarsitul primului trimestru. Piraeus Bank Romania detinea in luna iunie 135 de sucursale si 1628 de angajati, comparativ cu 140 de sucursale si 1685 de angajati in primul trimestru.

Citeste si:
Esecul preluarii Piraeus costa scump Patria Bank. Cota de piata, 0,8%
Esecul preluarii Piraeus Bank...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Banking in stil american: Hans Klemm, prezent "botezul" First Bank