Astra Asigurari a publicat prospectul proportionat aferent emisiunii de actiuni in cadrul majorarii capitalului social cu acordarea dreptului de preferinta, cu aport in numerar in suma de 70 milioane lei.

“Prospectul este adresat exclusiv actionarilor existenti si ne bazam pe suportul acestora in acest prim pas de recapitalizare a societatii, pas ce va mentine cu succes societatea in demersul de realiniere la criteriile prudentiale aplicabile. Perioada de subscriere este deschisa pana pe 1 octombrie 2014,” au afirmat reprezentantii KPMG.

Prospectul include atat rezultatele financiare anuale la data de 31 decembrie 2013 cat si rezultatele financiare interimare la data de 30 iunie 2014 si arata ca Astra a incheiat pozitiv primele 6 luni ale anului 2014, cu un profit contabil net de 15,8 milioane lei, dar prezinta in continuare o pozitie de lichiditate scazuta, coeficientul de lichiditate la data de 30 iunie 2014 situandu-se la nivelul de 0.03 pentru activitatea de asigurari generale, in scadere fata de nivelul de 0.12 la 31 decembrie 2013 si sub limita minima de „1” impusa de reglementarile specifice ale Autoritatii de Supraveghere Financiara.

„In perioada de la intrarea in administrare speciala, cu sprijinul angajatilor societatii am depus eforturi in scopul eficientizarii activitatii prin revizuirea fluxurilor interne si prin redefinirea politicilor de pret și de gestionare a riscurilor direct legate de activitatea de subscriere, ceea ce a condus la reajustarea pozitiei societatii in piata asigurarilor dar si la imbunatatirea profitabilitatii operationale. In acelasi timp, am avut in vedere continuarea platilor de daune, precum si a altor obligatii fata de asigurati si partenerii de afaceri, in conditiile in care lichiditatea societatii s-a mentinut la un nivel scazut. In acest context, pentru Astra si angajatii sai, pentru asiguratii si partenerii ei de afaceri, incheierea cu succes a acestui proces de majorare a capitalului va fi un mesaj pozitiv insemnat si tinem sa subliniem inca o data importanta deosebita a actionarilor si dependenta societatii de suportul acestora pentru a sustine in continuare eforturile de redresare”, au explicat reprezentatii KPMG.

Citeste si:
AMENDA uriasa pentru UNSAR si 9 asiguratori RCA de la CC: 53 MIL. euro
Consiliul Concurentei a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce salarii au directorii marilor companii listate pe bursa romaneasca