Cea mai mare banca din Rusia, Sberbank, ofera clientilor care acceseaza un credit ipotecar mai mare de 100.000 de dolari posibilitatea de a imprumuta si o pisica, animal despre care traditia rusa spune ca aduce noroc, daca se plimba intr-o casa noua, relateaza Bloomberg Businessweek.

"Comanda o pisica pentru inaugurarea casei tale si adu fericire si noroc in caminul tau". Acesta este mesajul sub care banca detinuta de stat isi promoveaza noua campanie, prin care incurajeaza clientii sa ia acasa o pisica, pentru cateva ore, atunci cand imprumuta bani pentru o noua locuinta, scrie Mediafax.

Pisicile imprumutate clientilor apartin unor oameni, inclusiv angajati ai bancii, care au fost de acord ca animalele lor sa faca parte din "proiecte speciale", a explicat unul dintre purtatorii de cuvant ai Sberbank, Anastasia Vakhlamova. Ea a precizat ca banca a inceput sa primeasca cereri pentru pisicile "de imprumut" imediat dupa lansarea campaniei, la mijlocul lunii august.

Clientii Sberbank pot alege dintre zece rase de pisici, printre care siameze, tabby sau fara par. Totusi, nu orice client al bancii poate lua o pisica acasa. Acest serviciu este oferit doar primilor 30 de clienti care iau un credit imobiliar de minimum 116.000 de dolari, in perioada promotiei, adica pana la jumatatea lunii decembrie. Mai mult decat atat, oferta este valabila pentru 15 clienti din Moscova si 15 clienti din alte localitati din Rusia.

Sberbank a raportat un profit cu 13% mai mare la finalul celui de-al doilea trimestru, fata de trimestrul precedent, dupa ce imprumuturile catre consumatori au crescut cu 11%, la 87 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, institutia bancara intampina dificultati. Dupa ce banca centrala a Rusiei a urcat rata dobanzii, Sberbank, detinuta in proportie de peste 50% de catre guvern, a anuntat cresterea dobanzii la majoritatea creditelor ipotecare la minimum 12,5%. De asemenea, tarile din Uniunea Europeana si Statele Unite au sanctionat aceasta banca in urma tensiunilor dintre Rusia si Ucraina, astfel ca Sberbank nu poate strange capital in aceste jurisdictii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri