Raiffeisen Leasing a incheiat primul semestru din anul 2014 cu finantari noi in valoare de 48 milioane de euro, in crestere cu 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a continuat, de asemenea, trendul ascendent al ultimilor ani si in termeni de contracte activate, cu o crestere de 40%.

Distributia pe tipuri de active finantate a fost urmatoarea: 71% vehicule si 29% echipamente. Ponderea cea mai mare a finantarilor acordate la primul semestru a fost detinuta de segmentul vehiculelor, dintre acestea majoritare fiind camioanele si semiremorcile.

"Performanta primului semestru continua dinamica de crestere pe care ne-am inscris inca din prima jumatate a anului 2013 si reprezinta pentru noi o confirmare a faptului ca acoperirea necesitatii de finantare a clientilor prin solutii menite sa sustina consolidarea afacerilor pe care le conduc, ramane in continuare un model de business pe care trebuie sa ne mentinem si pe viitor.", a declarat Felix Daniliuc (foto), director general Raiffeisen Leasing.

Pe domeniul echipamentelor, cresterea a fost sustinuta de finantarea echipamentelor agricole, al caror volum s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut. Echipamentele finantate cu preponderenta au fost tractoarele, combinele si utilajele de pregatit solul si semanat. Un alt tip de echipamente care au inregistrat o crestere semnificativa, au fost cele de prelucrare a lemnului, stivuitoarele si echipamentele de manipulare a marfurilor.

Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din anul 2002. Clientii Raiffeisen Leasing sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii multinationale. Compania are reprezentare nationala, fiind prezenta in 15 mari orase din Romania. Raiffeisen Leasing ofera servicii de finantare accesibile prin toate agentiile Raiffeisen Bank. Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004.

Citeste si:
Fermierii vor bancheri care nu cred ca 'bio' inseamna 'hipster'
Fermierii vor bancheri care...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Infografic: Daca vrei sa stii cum va evolua economia, priveste la piat