Garanti Bank a incheiat un parteneriat cu Allianz-Tiriac Asigurari prin care clientii de retail ai bancii, intreprinderile mici si mijlocii (IMM) si clientii corporativi, pot contracta o asigurare complementara creditului acordat.

De exemplu, clientii Garanti Bank care contracteaza credite garantate cu ipoteca, pot beneficia de o asigurare oferita de Allianz-Tiriac, pentru protejarea bunurilor aduse in garantie. Polita de asigurare de la Allianz-Tiriac Asigurari acopera o gama larga de riscuri, de la riscuri catastrofice (cutremure, inundatii, alunecari de teren), pana la furturi.

Grupul Garanti Romania a inregistrat in primul semestru venituri de 70,2 milioane de euro, in crestere cu 8,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de 16,9 milioane euro, in scadere cu 15%. Grupul, detinut de Turkyie Garanti Bankasi, a doua banca privata din Turcia ca marime, a raportat pentru prima jumatate a anului trecut un profit net consolidat de 19,8 milioane de euro. In prima jumatate a anului, activele totale s-au ridicat la 2,02 miliarde euro, in urcare cu 14,7% fata de anul trecut.

Primele subscrise de grupul german Allianz din asigurari generale si de viata in Romania au crescut in primul semestru cu 4,7%, de la 106 milioane de euro anul trecut la 111 de milioane de euro in acest an. Operatiunile de asigurari generale au generat venituri din prime 99 milioane de euro, in urcare cu avansat cu 6,5% fata de iunie 2013, cand s-au situat la 93 milioane de euro. Subscrierile din asigurari de viata au scazut cu 7,7%, la 12 milioane de euro, de la 13 milioane de euro in perioada ianuarie-iunie 2013, se arata intr-un raport financiar al grupului german.

Profitul operational obtinut de grup in Romania a urcat de la 3 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 7 milioane de euro in acelasi interval din acest an. Allianz si-a imbunatatit rezultatul operational pe asigurari generale, unde profitul s-a dublat la 4 milioane de euro, in timp ce din asigurari de viata a inregistrat, de asemenea, un castig de 3 milioane de euro, dupa ce a incheiat primul semestru al anului trecut cu 1 milion de euro.

Citeste si:
Allianz ridica miza pe asigurari de locuinte cu un nou produs
Allianz Tiriac Asigurari...

Allianz-Tiriac Asigurari este al doilea jucator pe piata locala dupa nivelul primelor subscrise in 2013, care au cumulat 918,77 milioane de lei. Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Revolut vrea sa angajeze 3.500 de persoane pana vara viitoare