Administratorul special al Ardaf, a convocat doua sedinte ale actionarilor companiei de asigurari in data 7 august, pentru a hotari triplarea capitalului social pana la 160,6 milioane lei si demiterea administratorilor, a informat, joi, un comunicat al administratorului special Radu Cocea.

In comunicatul publicat, joi, pe site-ul pietei Rasdaq, unde Ardaf este listata, administratorul special a anuntat ca va cere actionarilor sa majoreze capitalul social cu 110 milioane lei (31 milioane euro), de la 50,6 milioane lei (14,29 milioane euro), la 160,6 milioane lei (45,19 milioane euro) si ca va demite oficial fostii administratori ai companiei in cadrul adunarii actionarilor

Marirea de capital va avea loc luni, 7 august, in cadrul unei adunari generale extraordinare a actionarilor. Se va mai propune renuntarea la majorarea de 71.200.000 lei hotarata anterior, in urma adunarii generale extraordinare din data de 10 iulie 2006.

Schimbarea membrilor consiliului de administratie a fost hotarata pe 17 iulie de consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Motivul, invocat intr-un comunicat oficial al CSA, a fost ca administratorii "nu au organizat si desfasurat activitatea cu prudenta si profesionalism". Acelasi comunicat anunta deschiderea procedurii de relansare financiara.

Membrii consiliului de administratie care vor fi demisi sunt Octavian Manastireanu, Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca. Avocatul Radu Cocea va prelua integral atributiile consiliului de administratie in calitate de administrator special si va supraveghea majorarea de capital.

S.C. Asigurare Reasigurare ARDAF s.a. si-a inceput activitatea in anul 1991 este detinuta in proportie de peste 70% de SC TENDER s.a.