Cursul BNR a crescut cu peste 1 ban si a depasit 4,42 lei/euro, in timp ce alte monede importante din regiune s-au depreciat usor mai accelerat decat leul. Referinta BNR a urcat cu 1,27 bani, la 4,4212 lei/euro, cel mai ridicat nivel din aproape trei saptamani. Un curs mai ridicat a fost consemnat cel mai recent pe 20 august, la 4,4244 lei/euro.

Cotatia dolarului a crescut mai puternic, cu 2,51 bani (0,74%), la 3,4307 lei/dolar, sustinuta si de intarirea monedei americane in raport cu euro pe piata internationala. Cursul pentru dolar este cel mai ridicat incepand din 10 iulie anul trecut, cand referinta anuntata de BNR s-a situat la 3,4628 lei. Pentru francul elvetian, BNR a anuntat o rata de referinta de 3,6666 lei, in urcare cu 1,14 bani fata de luni. Cursul francului este cel mai ridicat incepand din 17 aprilie, cand s-a situat la 3,6694 lei/franc, informeaza Mediafax.

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Cu putin inainte de ora 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, euro era cotat in piata interbancara la 4,4213 - 4,4220 lei, in urcare de la 4,4145 lei/euro pe finalul sedintei de luni.

Leul a pierdut teren in prima parte a zilei de marti, insa mai lent decat alte monede din regioune. Astfel, forintul si francul s-au depreciat cu 0,4%, de circa patru ori mai rapid decat leul. Piata interbancara locala a consemnat volume ridicate in prima jumatate a zilei, aproximativ cat pentru o sedinta intreaga, afirma dealerii.

Minimul tranzactiilor a ramas cel atins in prima ora, la 4,4150 lei/euro, in timp ce maximul a ajus pana la 4,4230 lei/euro. Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au crescut marti la 2,92% - 3,42% pe an, de la 2% - 2,5% pe an luni. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au urcat la 2,81% - 3,31% pe an, de la 2,02 - 2,52 % pe an in ziua precedenta.

Dobanzile pe termene mai lungi continua sa se mentina sub ratele pe maturitati imediate. Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru cele mai multe credite in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a crescut la 2,08% - 2,51%, de la 1,89% - 2,39% pe an luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri