Actionarii Libra Internet Bank vor decide pe 1 octombrie sa reduca componenta Consiliului de Administratie de la noua la sapte membri. Ei vor stabili si Comitetul de directie al bancii.

Astfel, Consiliul de Administratie (CA) va fi compus din sapte administratori, din care un presedinte si doi vicepresedinti, restul fiind membri neexecutivi, potrivit Medifax.

Presedintele si vicepresedintele sunt alesi de CA dintre membrii sai si numiti pentru o durata care nu poate depasi perioada mandatului de administrator, potrivit modificarilor actului constitutiv al bancii supus actionarilor spre aprobare la 1 octombrie. Actul constitutiv stabileste ca directorii bancii vor fi presedintele si cei doi vicepresedinti ai CA si o persoana din exteriorul Consiliului, cei patru directori formand Comitetul de Directie. In cazul in care nu se intruneste cvorumul necesar la 1 octombrie, adunarea se reprogrameaza pentru ziua urmatoare. In prezent, conducerea executiva a bancii este formata din Emilian Bituleanu - director general si Cristina Mahika Voiconi, Eugen Goga si Cristian Petrec - directori.

Totodata, actionarii au aprobat la finele lunii iulie o majorare a capitalului social cu 8 milioane lei, de la 180,1 milioane lei la 188,1 milioane lei, prin emisiunea unui numar de 80 milioane actiuni noi, cu valoarea nominala de 0,1 lei fiecare, prin aporturi in numerar. Infiintata in anul 1996, Libra Internet Bank are o retea de 35 de sucursale, concentrandu-se pe clienti din categoriile IMM, corporate, profesii liberale si agricultura. Libra Internet Bank a devenit, in mai 2003, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH), care detine 99,9% din actiuni. Inainte de majorarea capitalului, actiunile se imparteau in cadrul grupului intre fondul Broadhurst (58,9%), firma de imobiliare Romarta (aproape 28,3%), Metex Big (9,04%) si Bil Giulesti Proprietati (3,63%).

Banca si-a majorat in primul semestru profitul net de cinci ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 8,5 milioane lei (1,9 milioane euro), iar activele au crescut la 1,33 miliarde lei, cu 10,9% peste nivelul de la finele lui 2013, cand se situau la 1,2 miliarde lei. Institutia de credit avea la sfarsitul anului trecut o cota de piata in functie de active de 0,3%. Soldul creditelor a crescut cu 20,8%, la 954,47 milioane lei, iar rata creditelor neperformante a continuat sa scada, ajungand la 12,59%, mult sub media sistemului bancar, de circa 23%. Soldul creditelor neperformante s-a situat la 71,42 milioane lei. Totodata, depozitele constituite de clienti au urcat cu 10,7%, la 1,1 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri