Actionarii IFN Dunarea Leasing au aprobat contractarea unui imprumut de aproape doua milioane lei (peste 560.000 euro) de la Banca Comerciala a Romana (BCR) si a semnarea cu BCR un acord ce stabileste o limita de creditare de opt milioane euro, informeaza NewsIn.

Creditul de tip revolving va permite IFN Dunarea Leasing sa contracteze imprumuturi de pana la 8,7 milioane euro de la BCR, care vor fi folosite de societatea de leasing pentru finantarea propriilor actiuni financiare. Potrivit informatiilor furnizate in Monitorul Oficial, suma de 7,85 milioane euro euro va fi destinata sectorului de leasing financiar, iar restul de 850.000 mii euro vor fi folositi destinati activitatii de leasing imobiliar a societatii.

Actionarii au aprobat de asemenea contractarea unui imprumut BCR de aproape 2 milioane lei, ce va fi rambursat pe durata a cinci ani. Societatea Comerciala Dunarea Leasing are ca activitate finantarile in sistem leasing pentru echipamente IT, birotica si autovehicule. Compania are un capital scocial de 1,37 milioane lei si, potrivit Monitorului oficial, a impartit dividende actionarilor sai cu valoare neta de 200.000 lei.

Membrii Asociatiei de Leasing Bancar au estimat volumul al bunurilor finantate in sistem de leasing pe anul 2006 la 2,3 miliarde euro, adicaa in crestere cu 15% fata de 2005.