Conducerea Bancpost a anuntat, joi, intentia actionarilor de a stimula dezvoltarea organica a bancii, prin suplimentarea, pana la sfarsitul acestui an, cu 50 de unitati a numarului de sucursale si agentii, pana la un total de 225 de unitati
"Tocmai a acceptat AGA (adunarea generala a actionarilor - n.r.) azi (joi - n.r.) deschiderea de 50 sucursale noi pana la sfarsitul anului, de la 175 cat prevazusem initial, la 225", a declarat, citat de NewsIn, presedintele bancii, Mihai Bogza. El a explicat ca Bancpost va avea 20 de sucursale noi in Bucuresti si alte 30 in orasele mari din tara. Reteaua bancara a Bancpost a ajuns la 164 de sucursale si agentii in toata tara, noile locatii urmand sa coste, in medie, in jur de 200.000 euro, a estimat presedintele bancii, Mihai Bogza.

Reprezentantii bancii au spus ca Bancpost nu trebuie sa fie recunoscuta doar ca un distribuitor de pensii, ci ca o banca comerciala in adevaratul sens al cuvantului. Locurile in care Bancpost isi deschide noile sucursale sunt spatii inchiriate, care nu se afla in proprietatea bancii. "Bancpost nu mai merge pe spatii cumparate, numai pe spatii inchiriate".

El a mai spus ca media costurilor pentru o sucursala este de 200.000 euro, iar durata medie de conastructie este cam de 45 de zile din momentul in care incep lucrarile. El a mai spus ca pentru 2007, conducerea Bancpost nu a luat, inca, o decizie cu privire la strategia de extindere a bancii.

"Incepem un nou plan agresiv de expansiune, nu doar prin reteaua din toata tara, ci si prin produsele sale. Astfel, ne straduim sa dezvoltam noi sucursale si noi produse pentru piata romaneasca", a spus, joi, Nicholas Nanopoulos, directorul executiv al EFG Eurobank Ergasias.

Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, a spus ca isi doreste o crestere rapida a cotei de piata, astfel incat volumul creditelor acordate exprimat in euro sa se dubleze pana la sfarsitul anului fata de nivelul anului 2005. "Am depasit un miliard euro la sfarsitul lui iunie si speram ca pana la sfarsitul anului sa fim undeva in jurul a 1,5 miliarde euro", a spus Bogza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri