"Tocmai a acceptat AGA (adunarea generala a actionarilor - n.r.) azi (joi - n.r.) deschiderea de 50 sucursale noi pana la sfarsitul anului, de la 175 cat prevazusem initial, la 225", a declarat, citat de NewsIn, presedintele bancii, Mihai Bogza. El a explicat ca Bancpost va avea 20 de sucursale noi in Bucuresti si alte 30 in orasele mari din tara. Reteaua bancara a Bancpost a ajuns la 164 de sucursale si agentii in toata tara, noile locatii urmand sa coste, in medie, in jur de 200.000 euro, a estimat presedintele bancii, Mihai Bogza.

Reprezentantii bancii au spus ca Bancpost nu trebuie sa fie recunoscuta doar ca un distribuitor de pensii, ci ca o banca comerciala in adevaratul sens al cuvantului. Locurile in care Bancpost isi deschide noile sucursale sunt spatii inchiriate, care nu se afla in proprietatea bancii. "Bancpost nu mai merge pe spatii cumparate, numai pe spatii inchiriate".

El a mai spus ca media costurilor pentru o sucursala este de 200.000 euro, iar durata medie de conastructie este cam de 45 de zile din momentul in care incep lucrarile. El a mai spus ca pentru 2007, conducerea Bancpost nu a luat, inca, o decizie cu privire la strategia de extindere a bancii.

"Incepem un nou plan agresiv de expansiune, nu doar prin reteaua din toata tara, ci si prin produsele sale. Astfel, ne straduim sa dezvoltam noi sucursale si noi produse pentru piata romaneasca", a spus, joi, Nicholas Nanopoulos, directorul executiv al EFG Eurobank Ergasias.

Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, a spus ca isi doreste o crestere rapida a cotei de piata, astfel incat volumul creditelor acordate exprimat in euro sa se dubleze pana la sfarsitul anului fata de nivelul anului 2005. "Am depasit un miliard euro la sfarsitul lui iunie si speram ca pana la sfarsitul anului sa fim undeva in jurul a 1,5 miliarde euro", a spus Bogza.