Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, ca in momente de suparare spune ca Ministerul Finantelor este cel mai nereformat minister, iar ministrul Ioana Petrescu doreste sa-i demonstreze ca si in aceasta institutie se pot schimba lucrurile si se pot aduce in secolul XXI, scrie Mediafax.

"Uneori, cand ma supar pe Ministerul de Finante spun ca e cel mai nereformat dintre ministerele noastre si doamna ministru (Ioana Petrescu-n.r.) se supara si ea si vrea sa imi arate ca totusi se poate chiar si la Ministerul de Finante sa schimbam lucruri si sa le aducem in secolul XXI", a spus Ponta la lansarea aplicatiei "Spatiul Privat Virtual", sistem informatic prin intermediul caruia contribuabilii vor putea comunica on-line cu administratia fiscala.

Premierul a facut aceasta afirmatie la finalul prezentarii modului in care se utilizeaza sistemul. Reprezentantii ministeruluiau spus ca sistemul va deveni functional, pentru persoanele fizice din Bucuresti si Ilfov, la 90 de minute dupa lansare, iar din 2015 in toata tara.

Seful Executivului a aratat ca a fost circumspect in ceea ce priveste functionarea aplicatiei pentru ca a mai avut experiente negative in trecut.

"Vreau sa va zic si eu «Buna ziua!». N-am vrut sa va zic «Buna ziua» pana cand nu am vazut ca functioneaza sistemul, ca am tot felul de experiente cu sisteme care functioneaza si nu functioneaza. Sper sa functioneze si peste 90 de minute, dupa ce intr-adevar va fi accesibil pentru cei din Bucuresti si Ilfov, ca proiect pilot, urmand ca dupa aceea sa aiba succes si sa-l extindem in toata tara. Am vrut sa particip la aceasta lansare, despre care doamna ministru si echipa domniei sale imi spusesera de mult timp, in primul rand pentru a ma convinge ca functioneaza, iar in al doilea rand, pentru ca am o anumita strategie in ceea ce priveste sistemele mari, vorbesc de sistemele institutionale si Ministerul de Finante si sistemul bugetar-fiscal este un sistem care are mare nevoie de reforma", a spus Ponta.

Citeste si:
Nivelul accizelor va fi exprimat in lei, incepand de anul viitor
Modificari Cod Fiscal:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Pranz cu Ioana Petrescu: Cum sa ti se ceara scaderea TVA in piscina