Desi bancherii asteapta zile mai senine, in ultimul an dezintermedierea bancara a provocat retrageri de peste 2 miliarde de euro, stocul de credite a scazut, de asemenea, iar indicele de incredere a managerilor a managerilor si consumatorilor este foarte scazut. Madalin Popescu considera ca, daca se vor alinia trei elemente, creditarea se va relansa, intr-un orizont de timp de pana la un an.

Astfel, cresterea experientei in randul antreprenorilor, cresterea gradului de capitalizare prin reinvestirea profitului si cresterea disciplinei cotractuale sunt factorii care franeaza in prezent creditarea. "Bancile trebuie sa stea mai des de vorba cu clientii, trebuie sa simplifice procesele interne, astfel incat raspunsul la solicitarile de credit sa vina mult mai repede. Pentru unii antreprenori raspunsul rapid este poate mai important decat costul creditului", a subliniat Madalin Popescu.

Bancherul de la BRD atrage atentia si asupra faptului ca multe companii sunt slab capitalizate, iar antreprenorii aleg sa nu reinvesteasca profitul. Totodata, Popescu subliniaza faptul ca tendinta de scadere a costurilor pentru antreprenori este evidenta, dar in acelasi timp costul este o rezultanta a gradului de risc.

Bursa de Valori Bucuresti...
Citeste si: Bursa incepe cu dreptul cea mai proasta luna din an