Sanctiunile impuse Rusiei de UE si Statele Unite au inceput sa creeze mai multe probleme Europei decat Rusiei, a spus CEO-ul grupului bancar UniCredit, Federico Ghizzoni, citat de Reuters.

"Sanctiunile cauzeaza probleme Rusiei si impresia mea este ca aceste probleme sunt chiar mai mari pentru Europa", a afirmat Ghizzoni pentru cotidianul Hospodarske Noviny din Cehia, fara sa detalieze, relateaza Mediafax. El a aratat ca grupul bancar, cel mai mare din Italia dupa active, isi mentine tinta de 2 miliarde de euro pentru profitul estimat in acest an, mentionand ca UniCredit nu se confrunta cu probleme pe piata din Rusia.

Ghizzoni a adaugat ca o incetinire a revenirii economiei europene ar putea afecta UniCredit, "dar nu imediat, ci in minimum 1-2 ani". De altfel, directorul UniCredit pentru Europa Centrala si de Est, a declarat joi pentru un ziar austriac ca grupul nu va fi afectat in acest an din cauza sanctiunilor impuse Rusiei, dar ca nu poate anticipa ce se va intampla in 2015.

Masurile luate de Uniunea Europeana si Statele Unite impotriva Rusiei din cauza politicii Moscovei in ceea ce priveste Ucraina au avut ca efect restrictionarea accesului unor companii rusesti pe pietele financiare din Vest, ceea ce afecteaza economia Rusiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri