Banca Comerciala Romana (BCR) a epuizat, in circa doua saptamani, plafonul suplimentar obtinut pentru programul Prima Casa prin realocarea sumelor neutilizate pentru achizitia de locuinte construite de ANL, creditele noi aprobate ajungand la 136 milioane lei.

"BCR a solicitat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) suplimentarea plafonului de garantare aferent programului Prima Casa 6", se arata intr-un comunicat al bancii.

Institutia de credit a anuntat la finele lunii septembrie ca va putea acorda imprumuturi prin programul guvernamental de circa 136 milioane lei, dupa ce a obtinut un plafon suplimentar in urma realocarii de catre Guvern a sumelor neutilizate pentru achizitiile de locuinte construite de ANL, noteaza Mediafax. Totodata, a estimat ca va acorda aproximativ 1.000 de imprumuturi Prima Casa pana la mijlocul lunii octombrie.

Procesarea cererilor, accelerata

Astfel, banca a ajuns la 4.700 de credite date pentru etapa "Prima Casa 6", derulata exclusiv in lei, iar de la inceptul programului pana in prezent au fost acordate 36.000 de imprumuturi de peste 6 miliarde lei. Persoanele care doresc sa cumpere locuinte prin programul Prima Casa au la dispozitie un buget total de 710 milioane lei, in urma realocarii banilor neutilizati la achizitia locuintelor ANL catre toate tipurile de case, fondurile fiind suficiente pana la sfarsitul anului pentru toate solicitarile, potrivit FNGCIMM.

Fondul a asigurat clientii ca nu vor fi intarzieri la procesarea cererilor, astfel incat garantiile sa fie acordate in termenul de maxim patru zile lucratoare de la data depunerii dosarelor complete si corect intocmite. Guvernul a realocat sumele neutilizate ca garantii in programul Prima Casa pentru achizitiile de locuinte construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel incat sa poata fi folosite pentru orice tip de locuinta in cadrul programului, pe fondul solicitarilor de suplimentare a banilor.

Programul Prima Casa, extins...
Citeste si: Modificari la Prima Casa: guvernul aloca bani si pentru diaspora

FNGCIMM a acordat in acest an, pana la finele lunii septembrie, circa 17.400 de garantii in cadrul programului guvernamental pentru credite de aproximativ 2,8 miliarde lei, valoarea finantarii medii fiind de 160.000 lei.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Mai multi bani la Prima Casa. De unde ar putea veni?