Angajatii din industria bancara ar trebui sa fie specializati pe nise in acordarea de credite pentru finantarea antreprenorilor, spune Ion Lixandru, director executiv Camion Logistic si Romtrailer Service.

„In momentul in care te duci acum la o banca care are doar bani si vrea sa vanda peste tot, este dificil. Daca ne uitam in afara Romaniei, in zona in care bancile nu au trecut printr-o capitalizare a statului, printr-o reforma a trecerii din capitalism intr-o zona a conducerii centralizata, vedem ca ele si-au urmat cursul si au ramas specializate: o banca este populara, alta este specializata pe agricultura ori sunt specializari in cadrul aceleiasi banci, iar acolo sunt oameni care crescu specialisti are stiu business-ul. Bancile de la noi au doar titulatura de a fi specializate, insa nu au si oamenii priceputi care sa inteleaga ce se intampla”, a spus Ion Lixandru la WALL-STREET 360.

Emisiunea WALL-STREET 360 este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 6-10 octombrie, dedicata finantarii IMM-urilor, este realizata in parteneriat cu Volksbank.

Citeste si
Topul restantierilor: Ce judet sta cel mai prost la plata creditelor